Το πρακτέο για σ’ αυτές τις εκλογές, μην περιμένετε να σας το πω εγώ, γιατί από πολιτική, στον βαθμό που η πολιτική είναι σχέσεις εξουσίας, δεν νομίζω ότι ξέρω περισσότερα από όσα εσείς και αυτό γιατί ποτέ δεν τα είχα καλά με τις εξουσίες γενικότερα.
Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η ψήφος μας, φίλοι μου, θα πρέπει να αντιπαρατεθεί στο γεγονός ότι τις μέχρι σήμερα πολιτικές, που έδειξαν ότι μας οδηγούν σε έναν, άλλοτε αργό και άλλοτε ακαριαίο θάνατο, που συνεχίζουν να εξορίζουν τα νιάτα μας, να οδηγούν σε αυτοκτονίες πολιτών, να σκορπίζουν εκμετάλλευση και εξευτελισμό, αυτές τις ήδη νεκρές πολιτικές, πρέπει να εμποδίσουμε τη σήψη τους να μολύνει και άλλο τη ζωή μας.
Όσο για τα άλλα, όσα θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, ένα μπορώ να σας πω : Τότε είναι που πρέπει να επιμείνουμε να συνομιλούμε, να συναποφασίζουμε και να συμπράττουμε κάθε στιγμή. Γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι από μας και όχι από την οποιαδήποτε άνωθεν,  ή και ερήμην μας,  εξουσία θα κριθεί η ζωή μας.
Έτσι στον πηγαιμό προς την κάλπη, καλό θα ήταν να μη μας διαφεύγει ούτε λεπτό ότι η ημέρα των εκλογών και η δική μας στιγμή πίσω από το παραβάν, είναι η μοναδική χρονική περίοδος που σαν λαός έχουμε πραγματικά – σε κάποιο βαθμό μόνο, αλλά την έχουμε – τη δύναμη να κάνουμε αλλαγές. Τη δύναμη να αλλάξουμε, όσο γίνεται, καταστάσεις δύσκολες και αφόρητες. Τη δύναμη να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.


Και μην ξεχνάτε ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Καλό βόλι ..!