Σημερινά θέματα : Διογένης-φακές, Μελισσοπερίεργα, Πρώτο λάδι, Σοκολατούχο.
Διογένης-φακές : Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. Δεν υπήρχε σε όλη την αρχαία Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με φακές. Αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας. Πέρασε
ένα απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε: «Α! Διογένη, Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δε θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές». Ο Διογένης σταμάτησε να τρώει, σήκωσε το βλέμμα και κοιτάζοντας στα μάτια τον πλούσιο συνομιλητή του αποκρίθηκε: «Α, φουκαρά αδελφέ μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνεχώς τον άρχοντα».
Μελισσοπερίεργα : Μια μέλισσα θα συλλέξει κατά τη διάρκεια της ζωής της 0.5 έως 1 γρ. μέλι. Δηλαδή για την παραγωγή ενός κιλού μελιού θα εργαστούνε 1000-2000 μέλισσες. Χρειάζονται περίπου 4-5 κιλά νέκταρ για να παραχθεί 1 κιλό μέλι!  Για κάθε 1 γρ. νέκταρ η μέλισσα θα εργαστεί 3 μέρες! Περίπου 8 κιλά μέλι θα καταναλώσουν οι μέλισσες για να παράξουν 1 κιλό κερί! Η ακτίνα πτήσης για ανεύρεση τροφής είναι

3-4 χλμ & μπορεί να φτάσει και τα 8 χλμ! Με την ενέργεια 28 γρ. μελιού μια μέλισσα θα έκανε τον γύρο της Γης! Η ταχύτητα πτήσης της μέλισσας είναι περίπου 30 χλμ/ώρα! Οι ετήσιες διατροφικές ανάγκες ενός φυσιολογικού μεγέθους μελισσιού μεταφράζονται σε 22 περίπου Kg γύρης και αντίστοιχα σε 70 Kg μελιού. Για τη συλλογή αυτών των ποσοτήτων τροφής πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους 1 εκατ. πτήσεις γυρεοσυλλεκτριών και αντίστοιχα 4 εκατ. ταξίδια νεκταροσυλλεκτριών μελισσών! neapaseges.gr.

Πρώτο λάδι … : Το περιορισμένης παραγωγής παρθένο ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo (extra virgin olive oil) των Λακωνικών βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συγκέντρωσε φέτος τρία βραβεία, με κορυφαίο την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη αρωματικών ελαιολάδων, ανάμεσα σε 9.522 δείγματα από 30 χώρες. Πρώτο το Ελληνικό (πέρσι ήταν δεύτερο), δεύτερο ένα λάδι από Τουρκία και τρίτο ένα αμερικάνικο. Το βραβευμένο λάδι έχει λάδι από ποικιλία κορωναϊκή, κουτσουροελιά και ελιά Καλαμών, είναι δε επιπλέον αρωματισμένο με λεμονόχορτο (σιτρονέλα) και εστραγκον (Αρτεμισία η δρακόντειος). Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο κατακτά την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO). Tο λάδι διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία των 250 ml και έχει δεκαπλάσια τιμή από τα άλλα ελαιόλαδα. World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits,ΑΠΕΜΠΕ. presspublica.gr.
Σοκολατούχο! … : Το 7% ερωτηθέντων ενηλίκων Αμερικανών πιστεύει ότι το σοκολατούχο γάλα γίνεται από καφέ αγελάδες. Το 49% των ερωτηθέντων εξέφρασαν άγνοιά, με μόλις το 44% να απαντάει σωστά. Με αναγωγή στον συνολικό πληθυσμό βγαίνει ότι 16,4 εκ πολίτες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι καφέ αγελάδες βγάζουν σοκολατούχο γάλα. Αμερικανικό Ινστιτούτο Γαλακτοκομικών.