Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Γόννων στην Αθήνα από την Πέμπτη 22 Φεβρουάριου 2024 έως το Σάββατο 25 Φεβρουάριου 2024 στα πλαίσια των πολιτισμικών προγραμμάτων :
1. Ιστορία και πολιτισμός
2. Οργάνωση – λειτουργία Σχολικής βιβλιοθήκης.

Όπως αναφέρουν σχετικά στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν :
«Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής – νυν εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ένα νεοκλασικό κτίριο άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία, αφού πρόκειται για την πρώτη μόνιμη στέγη του ελληνικού κοινοβουλίου. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στις αίθουσες που περιβάλλουν τη μόνιμη έκθεση του εθνικού ιστορικού μουσείου, ενώ στο υπερώο οι μαθητές απόλαυσαν την περιοδική έκθεση με θέμα: «Το προσφυγικό».
Ακολούθησε στην συνέχεια η επίσκεψη στο κτίριο της βουλής των Ελλήνων, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ζάππειο Μέγαρο, στον εθνικό Κήπο, στην Ακαδημία Αθηνών, στον κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ. Διασχίζοντας την πλατεία του Συντάγματος και τον κεντρικό δρόμο της Ερμού φτάσαμε στο Μοναστηράκι, περπατήσαμε στην περιοχή του Θησείου, της Πλάκας, μιας συνοικίας στο κέντρο της Αθήνας κάτω από την ακρόπολη.
Την άλλη μέρα επισκεφτήκαμε το εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α) στην περιοχή του Θησείου απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στο κτίριο Σίνα οι μαθητές ενημερωθήκαν σε θέματα Αστρονομίας καθώς και σε θέματα Επιστημονικής και πολιτισμικής Ιστορίας, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, στην βιβλιοθήκη του Ε.Α.Α και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών οργάνων, όπως τα πρώτα τηλεσκόπια της Ελλάδας.


Στην συνέχεια της ημέρας οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου της Ακρόπολης, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία στον κόσμο, με ευρήματα τα οποία προέρχονται από τν Αθηναϊκή ακρόπολη και τις πλαγιές της σε μια ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή έως τη Ρωμαϊκή περίοδο.
Ακολούθησε η επιτόπια επίσκεψη στην Ακρόπολη Αθήνας στα προπύλαια, στο Ναό της Αθηνάς, στον Παρθενώνα, στο Ερέχθειο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο ιερό του Διονύσου, στην Αρχαία Αγορά, στο Λόφο της Πνύκας, οπού συγκαλούνταν η εκκλησιά του δήμου.
Το βραδάκι παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση: «Το Έκτο Πάτωμα» στο θέατρο Παλλάς. Οι μαθητές έλαβαν μηνύματα για την σημασία της αγάπης, σε μια εποχή που τα πάντα έχουν αλλοιωθεί.
Την τελευταία μέρα της εκδρομής μας επισκεφτήκαμε το ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, που αποτελεί ένα χώρο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις της εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας, της εθνικής Λυρικής σκηνής καθώς και στο Πάρκο Σταυρός Νιάρχος.


Τελευταίο σημείο της εκπαιδευτικής επίσκεψης αποτέλεσε το Ευγενίδειο Ίδρυμα-πλανητάριο. Τα παιδιά παρακολουθήσαν την παράσταση «Είμαστε Αστρόσκονη», το κύκνειο άσμα του επίτιμου Διευθυντή του πλανηταρίου Διονύση Σιμοπούλου”.

Την εκπαιδευτική επίσκεψή οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Γόννων: Μπόσιακα Παρασκευή και Ανδρέου Μαρία.