Το 2006 Ανακατασκευάζεται το κτίριο της παλαιάς κοινότητας Γόννων, με σκοπό την λειτουργία σε αυτό του ΚΑΠΗ Γόννων και γραφείων για φορείς του χωριού. Μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας και μη λειτουργίας σήμερα στο κτίριο στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων – «Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου».

Το 2006 μεταφέρεται στη φυσική του θέση το «Καράβι», ο “ΛΑΧΤΑΡΑΣ” των Γόννων. Είναι η γνωστή σε όλους μας Περαταριά ή Πορθμείο που συνέδεε τους Γόννους με τον Παραπόταμο, το Μακρυχώρι και τη Λάρισα.

Το 2011 μαθητές των Γόννων μαζί με τους γονείς τους αποκλείουν τα Τέμπη, διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση των σχολείων τους.

Το 1770 – O Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την ανατολική ακτή της σημερινής Αυστραλίας.
Το 1960 – Φοιτητές στη Νότια Κορέα διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα υπέρ της δημοκρατίας, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Σίνγκμαν Ρι.
Το 1965 – Την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που διατηρούν την ελληνική υπηκοότητα αποφασίζει η τουρκική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή του Πατριαρχείου, κατόπιν της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στους Τουρκοκυπρίους στη Λευκωσία.
Το 1971  – Εκτοξεύεται ο Σαλιούτ 1, ο πρώτος διαστημικός σταθμός.