Οκτώ χρόνια Blogger : Σαν σήμερα, φίλες και φίλοι, στις 17 Νοέμβρη 2007, κάνω την πρώτη μου ανάρτηση – εμφάνιση ως Blogger στο Internet. Πολλές οι αναρτήσεις από τότε…, τα σχόλια, οι ειδήσεις, τα βίντεο, οι φωτογραφίες, αλλά και οι πανελλαδικές αποκλειστικότητες…
Στα οχτώ αυτά χρόνια χάρη στη δική σας αναγνωσιμότητα το blog γίνεται γνωστό σε πολύ κόσμο και μάλιστα «διδάσκεται» σαν πρότυπο σε σεμινάρια δημοσιογραφίας. Στο διάστημα  αυτό έγιναν δοκιμές και αλλαγές στην εμφάνισή του, προστέθηκαν νέες στήλες αλλά η μεγάλη αλλαγή τώρα άρχισε να κατασκευάζεται…
Σας ευχαριστώ όλους για το ότι με διαβάζεται, αυξάνοντας καθημερινά τους αναγνώστες. Προτάσεις για βελτιώσεις και αλλαγές είναι δεκτές από όλους σας.
Φορολογικά Αγροτών : Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό έτος 2014, το 87,55% των αγροτών (από τους 532.917) δηλώνει εισόδημα έως 5.000€, ενώ ο μέσος φόρος σε κάθε αγρότη ανέρχεται στα 349€ … (εφημερίδα Ημερησία, 3/11/2015).
Και ρωτάω τώρα, εγώ :
Υπάρχει αξιόπιστη μελέτη των επιπτώσεων της επονομαζόμενης φορολόγησης των αγροτών; …
ή απλά κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πολιτευτούν; …
ή οι 5.733 συνολικά αγρότες με εισόδημα πάνω από 30.001€ ετησίως παρασύρουν τους 532.917 μικρο-αγρότες σε κινητοποιήσεις για να κρυφτούν από πίσω; …
ή οι ωφελούμενοι (κλέφτες) φοροδιαφεύγοντες συναλλασσόμενοι γύρω από τους αγρότες, δημιουργούν την κινητικότητα για  να συνεχίσουν να μην δηλώνουν τις συναλλαγές τους και να μην φορολογηθούν;
 ή …
Τι συμβαίνει ακριβώς;
Ελαιουργείο mini ή «τσέπης: Το πρώτο ατομικό, οικολογικό ελαιουργείο στον κόσμο, «η φάμπρικα» όπως λέγεται, είναι πλέον γεγονός (από το 2013), παράγοντας το ελαιόλαδο με πίεση και από τα υποπροϊόντα να παράγεται βιομάζα. Το έκανε ο Μ. Καμπιτάκης (Ηράκλειο) για ελαιοπαραγωγούς που πλέον μπορούν να παράγουν το ελαιόλαδό τους μόνοι τους, χωρίς μεταφορές και ατέλειωτες ουρές. Το μικρό ελαιουργείο χρειάζεται 2 τ. μέτρα και στοιχίζει μόλις 12.000€ για 200 κιλά την ώρα. «Το λάδι που παράγεται είναι πυκνό σαν μέλι. Γιατί τα καλά χαρακτηριστικά δεν έχουν φύγει όπως γίνεται με τη φυγόκεντρο δύναμη. Αλλά δεν είναι η πίεση, όπως ήταν παλιά οι μποξάδες, που υπήρχαν μικροοργανισμοί. Εδώ είναι καθαρό το λάδι, με συνεχή ροή, και δεν υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης Α. Παπαδάκης Ελαιουργείο «τσέπης».
Συνεταιρισμοί : «Η Επανεφεύρεση των Συνεταιρισμών: επιχειρήσεις για τον 21οαιώνα», είναι το βιβλίο του Edgar Parnell(εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, Γεωπονικό Πανεπιστ. Αθηνών, 2000) που επιμελήθηκε ο καθηγητής Κων/νος Παπαγεωργίου (Ινστιτούτο Συνεταιριστικών Ερευνών & Μελετών) Πρωτοδημοδιεύθηκε το 1995, και το βρίσκεις σε pdf στο www.diktiokapa.dos.gr.
Εθνοκάθαρση : Επειδή ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για το θέμα διαβάστε μια σύντομη ερμηνεία : Γενοκτονία είναι η « βάσει σχεδίου συστηματική & ολοκληρωτική εξόντωση φυλής ή έθνους». Εθνοκάθαρση είναι ο « μαζικός αφανισμός ή εκδίωξη των μελών μιας εθνότητας από μια περιοχή για γεωπολιτικούς σκοπούς». Λεξ. Μπαμπινιώτη. «Ενώ η γενοκτονία συνιστά συγκεκριμένο έγκλημα του διεθνούς δικαίου, ο όρος εθνοκάθαρση χρησιμοποιείται γενικά (generic term) για να περιγράψει ένα σύνολο εγκλημάτων, όπως π.χ. τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και το ίδιο το έγκλημα της γενοκτονίας» Δρ. Μεϊχανετσίδης, Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονίας, 2014.
ΑντιΚακή : Όταν έχετε κακή διάθεση σκεφθείτε τα παρακάτω: Πάντα θα είσαι τα πάντα σε κάποιον. Το χαμόγελό σου θα κάνει κάποιον χαρούμενο ακόμη και αν δεν σε ξέρει καν. Κάθε νύχτα κάποιος σε σκέφτεται πριν πέσει για ύπνο. Εάν κάποιος φαίνεται πως σε μισεί, είναι επειδή δεν μπορεί να σου μοιάσει. Υπάρχουν τουλάχιστον δυο άνθρωποι στον κόσμο για τους οποίους κάποιος είναι έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και την ζωή του. Κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 12 άνθρωποι κάπου, σε αγαπούν με τον δικό τους τρόπο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ξυπνάς κάθε πρωί και να μετανιώνεις. Αγάπα τους ανθρώπους που σου φέρονται καλά, ξέχασε αυτούς που  σου φέρονται άσχημα,  και θυμήσου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ακόμη και όταν κάνεις το μεγαλύτερο λάθος στην ζωή σου, κάτι καλό θα βγει απ΄ αυτό. Αν αισθάνεσαι ότι τα πράγματα είναι εναντίον σου, προσπάθησε να τα δεις από άλλη πλευρά. Όταν η ζωή σου προσφέρει άλλη μια ευκαιρία, αυτή τη φορά θα είναι με το μέρος σου. Εάν παρουσιαστεί μια καινούργια ευκαιρία, μην την αφήσεις. Και αν ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει με αυτήν, άσε να συμβεί. Κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι εύκολη. Αλλά, ΑΞΙΖΕΙ.
Γενετικά Τροποποιημένα Οργανισμοί : Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση κανονισμού που θα επέτρεπε σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. να περιορίζει ή να απαγορεύει την πώληση και τη χρήση των εγκεκριμένων από την Ε.Ε. γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ή ζωοτροφών (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους. Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο κανονισμός θα αποδεικνυόταν ανεφάρμοστος και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναφορά των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών που τάσσονται υπέρ και αυτών που τάσσονται  κατά των Γ.Τ.Ο.
Ενέργεια με … ποδήλατο … : Ο εμπνευστής του ηλεκτρικού υβριδικού ποδήλατου, Manoj Bhargava, υποστηρίζει ότι μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μας ενώ ταυτόχρονα γυμναζόμαστε. Πρόκειται για μια εφεύρεση που θα μπορούσε να προσφέρει δωρεάν ρεύμα σε 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ακραίας φτώχειας. Καθώς κάνουμε πετάλι στο ηλεκτρικό ποδήλατο, η κίνησή μας ενεργοποιεί μία γεννήτρια και φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία. Σύμφωνα με τον Bhargava, με μία ώρα ορθοπεταλιές μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα το σπίτι για 24 ώρες.
Απάτη-εμπαιγμός : Έρευνα σε βάρος των ιταλικών εταιριών Carapelli, Bertolli, Santa Sabina, Coricelli, Sasso, Primadonna και Antica Badia που παρουσίαζαν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» λάδι κατώτερης ποιότητας, ξεκίνησε ο εισαγγελέας του Τορίνο, μετά από ανάλυση είκοσι φιαλών, σε εργαστήριο του ιταλικού δημοσίου, όπου προέκυψε ότι εννέα μπουκάλια περιείχαν, απλώς παρθένο λάδι ελιάς, και όχι «εξαιρετικό» παρθένο ελαιόλαδο. Η έρευνα αφορά στον εμπαιγμό πληλωμής περίπου 30% περισσότερο από την δίκαιη τιμή λιανικής. (Περιοδικό Test. Κοριέρε Ντέλα Σέρα).
Πλαστικά : Το Σαν Φρανσίσκο γίνεται η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που θα απαγορεύσει την πώληση πλαστικών μπουκαλιών, στοχεύοντας στην μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Τα πλαστικά που καταλήγουν στις χωματερές κάθε χρόνο φτάνουν για να σχηματίσουν κύκλο γύρω από την γη τέσσερις φορές! Το 50% των πλαστικών χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά πριν πεταχτούν στα σκουπίδια. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα έχει απαγορευτεί εντελώς η πώλησή τους, ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα ύψους 1.000 δολαρίων. Στόχος είναι η καθολική χρήση ανακυκλώσιμων γυάλινων μπουκαλιών. Και στα δικά μας!…