Υπερπλούσιοι… : Οι  υπερπλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα έχουν τόσο πλούτο όσο τα 3,5 δισ άνθρωποι της Γης. Ο πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%. 7,6 τρισ. δολάρια από προσωπικό πλούτο βρίσκονται σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους. Αν φορολογείτο, θα απέδιδε 190 δισ. usd σε κυβερνήσεις. «Οι πολυεθνικές εταιρείες και οι πλούσιοι ελίτ παίζουν με διαφορετικούς όρους παιχνιδιού από όλους τους άλλους, αρνούμενοι να πληρώσουν τους φόρους που χρειάζεται η κοινωνία για να λειτουργήσει. Το γεγονός ότι 188 από τις 201 κορυφαίες επιχειρήσεις έχουν παρουσία σε τουλάχιστον έναν φορολογικό παράδεισο δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα για πράξη». Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ Νταβός, Γ. Μπιάνιμα Oxfam International, presspublica.gr.
Ανασφάλιστοι : Όλοι οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Η επίσκεψη στους γιατρούς είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για τα φάρμακα εκδίδεται υποχρεωτικά ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ και ο ανασφάλιστος μπορεί ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ πληρώνοντας συμμετοχή όπως και ο ασφαλισμένος. Δωρεάν παρέχονται στους ανασφάλιστους και όσα φάρμακα προβλέπεται η δωρεάν παροχή τους. Οι διαγνωστικές εξετάσεις πληρώνονται. Δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ μόνο στις επείγουσες και σοβαρές περιπτώσεις, που αποφαίνεται 3μελής επιτροπή γιατρών, σε κάθε κρατικό νοσοκομείο. Τα ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας & νοσοκομεία χορηγούν στους ανασφάλιστους ηλεκτρονικές συνταγές.
Θερμός Ιανουάριος 2016 : Ο Ιαν 2016 ήταν ο πιο θερμός από το 1880.

Ο προηγούμενος πιο ζεστός ήταν Ιαν 2007. Προφανώς, πρόκειται για έναν ασυνήθιστα ζεστό χειμώνα ειδικότερα για το βόρειο ημισφαίριο. Πιθανό ότι όλο το 2016 θα αποδειχθεί έτος-ρεκόρ από άποψη θερμοκρασίας. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία σε ξηρά και θάλασσα (13ο C) ήταν 1,04ο C πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα για τον μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών & Ατμόσφαιρας-ΝΟΑΑ (ΗΠΑ). Η NASA λέει ότι o Ιαν 2016 συνεχίζει ένα «σερί» 371 συνεχόμενων μηνών με θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο. Ο Ιαν 1976 ήταν ο τελευταίος που είχε θερμοκρασία πιο κρύα από τον διαχρονικό μέσο όρο.

Προσφυγικό : Οι Ευρωπαίοι είναι πολιτισμένοι και πολύ ανεκτικοί στο διαφορετικό… στην Ομοφυλοφιλία, στην Παιδεραστία, στην Κτηνοβασία, στην Αιμομιξία, στο Ναζισμό, στην Υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, στην Σκλαβιά … αλλά όχι στους Πρόσφυγες… Γι’ αυτούς τα σύνορα είναι κλειστά, κι ας μείνουν στην Ελλάδα, ως γκέτο… (ή μήπως αυτό ακριβώς προσπαθούσαν τόσα χρόνια …).
Σκυθρωποί άνθρωποι … : Αθήνα. Όμορφη πόλη  με σκυθρωπούς κατοίκους. Οι πόλεις στις οποίες οι κάτοικοι  είναι περισσότερο ευχαριστημένοι με τον τόπο τους είναι: Όσλο 99%, Ζυρίχη 99%, Βίλνιους: 98% Μπέλφαστ 98%, Αμβούργο 97%, Κοπεγχάγη 97%, Μόναχο 97%, Μάλαγα 97%, Στοκχόλμη: 97%. Όλες οι πόλεις της λίστας είναι μεταξύ 206.000 και 648.000 κατοίκων. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευχαριστημένοι σε μια μεσαίου μεγέθους πόλη, αρκετά μεγάλη για να έχει ζωντάνια και επιλογές, αλλά και μικρή ώστε να ενισχύεται το αίσθημα της κοινότητας και να μπορείς να μετακινείσαι εύκολα. Οι λιγότερο «χαρούμενες» πόλεις είναι: Κωνσταντινούπολη: 35%, δήμος Αθηναίων 33%, Παλέρμο 32%, Αθήνα μητροπολιτική 29% (!), Νάπολι 25% Μαρσέιγ 20%, Ρώμη: 19%. Ο. Λιάτσου. presspublica.gr.
Πέταμα τροφής : Όταν 925 εκ άνθρωποι στον πλανήτη δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωση γιατί δεν έχουν τρόφιμα, και σχεδόν 11 εκ παιδιά πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι 2 δισ. τόνοι τροφίμων πετιούνται στα σκουπίδια. Στην κοινωνία της αφθονίας κανείς δεν νοιάζεται για τις ανάγκες του άλλου. Σχεδόν τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται παγκοσμίως δεν φτάνουν ποτέ στο πιάτο μας. Και να σκεφθούμε ότι περίπου το 30% από την αγροτική παραγωγή πετιέται διότι δεν είναι «εμπορεύσιμη» οπτικά (!). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις αναπτυσσόμενες περιοχές της νότιας Ασίας, κυρίως λόγω των συνθηκών συντήρησης και μεταφοράς, οι απώλειες στη σοδειά ρυζιού, μετά τη συγκομιδή του, κυμαίνονται από το 37% έως και το 80%. Το πρόβλημα είναι και περιβαλλοντικό, λόγω της αυξημένης χρήσης νερού και φυσικών πόρων. «Μην Πετάτε τα Τρόφιμα του Κόσμου. Πείτε Όχι στη Σπατάλη». BBC,.Telegraph.co.uk, Institute of Mechanical Engineers.