Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος του δήμου Τεμπών, ανακοίνωσε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στο κατάμεστο από κόσμο κατάστημα BESK στα Τέμπη, ο Γοννιώτης Βαγγέλης Σιόντας, όπου παράλληλα παρουσίασε με την ομάδα μου, το πρόγραμμα που σχεδίασαν για τον δήμο Τεμπών.

Για τον Βαγγέλη Σιόντα μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, Αστέριος Χονδρόπουλος, ο μηχανολόγος-μηχανικός με ειδίκευση στην ενέργεια, Ιωάννης Κουκούτσης, ο επιχειρηματίας, Βασίλειος Μαϊμάρης και ο γιατρός, Γιώργος Νούλας.

Tο λόγο πήρε και μίλησε για το πρόγραμμά του και το όραμά του για το δήμο Τεμπών, ο Βαγγέλης Σιόντας, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε τα εξής :
«Πριν σας ζητήσουμε την ψήφο σας, σας καλέσαμε εδώ σήμερα, με μεγάλη ευθύνη, για να γνωρίσετε την άποψη μας ώστε να σας βοηθήσουμε στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023, να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τον δήμο μας. Λίγο πολύ στην περιοχή μας είμαστε γνωστοί. Ξέρετε ότι ανήκα σε έναν πολιτικό χώρο, πλέον τον κομματικό μανδύα τον έχω πετάξει. ….Σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνω με τους συνεργάτες μου, θέλω να συνταχθεί η νέα γενιά, εγώ σαν Βαγγέλης ξέρετε ότι λέω αλήθεια, δυστυχώς δεν μπορώ να πω ψέματα. Νοιώθω ότι εκφράζω την κοινή συνισταμένη των όσων ακούω. Κι αυτό που έχω παρατηρήσει στη ζωή είναι ότι η απλή λογική του απλού κόσμου στοχεύει πιο σωστά στο κοινό καλό, έχει πιο έντονο το αυτονόητο. Γι’ αυτό, λοιπόν, θέλω να προχωρήσουμε μαζί κι επειδή με την πρόοδο της τεχνολογίας η εξέλιξη είναι πιο γρήγορη θα πρέπει να πετύχουμε να είμαστε σύγχρονοι πάντα, όμως και με λαϊκό κριτήριο για τον πόνο των ανθρώπων. Γιατί τα χρόνια που περνάμε είναι δύσκολα».
Στη συνέχεια ανέλυσε πλευρές του προγράμματός του στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης, του τουρισμού, του πολιτισμού, κ.λ.π., ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να βελτιώσουν και να συμπληρώσουν με τις προτάσεις τους, το πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί δημότες από όλα τα χωριά του δήμου Τεμπών, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι και συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου και ο επιχειρηματίας, Ιωάννης Νταβέλης.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς