Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 σε μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Βραβεύτηκε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τα βραβείο BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2019.
Βραβεύτηκαν οι πρωτοβουλίες του για δημιουργία Βιώσιμης Ανάπτυξης και Έξυπνων Πόλεων στην Ελλάδα μέσω της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Πρωτοπορεί στην Ψηφιοποίηση του Ελληνικού Πολιτισμού.

Προσωπικά θέλω και από δω από το Blog μου να συγχαρώ τον καλό μου φίλο, συνεργάτη και Πρόεδρο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Κώστα Σκριάπα για την ύψηστη ναυτή τιμητική διάκριση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Μια σημαντικότατη διάκριση και πανελλήνια αναγνώριση κατέκτησε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που δεν είναι άλλο , από την Ομοσπονδία των Συλλόγων Ελασσονιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με έδρα την Ελασσόνα και ιδρύθηκε το έτος 2007(δευτεροβάθμιο Σωματείο). Η σπουδαία αυτή διάκριση προέκυψε μέσα από μια πρωτοποριακή διαδικασία κοινωνικού διαλόγου, σε Πανελλήνιο Επίπεδο και αξιολόγηση, από πολυμελή Επιτροπή Αξιολόγησης ,αλλά και δεκάδες χιλιάδες Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι έκριναν με την ψήφο τους, τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Δικτύου, ως πρωτοποριακές και οι οποίες συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Μέλλοντος, αλλά και Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων .

Το Βραβείο Bravo 2019 παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας και οι δύο Αντιπρόεδροι κ.κ. Θωμάς Αστερίου και Κων/νος Φουρκιώτης, οι οποίοι βρέθηκαν , σε μια λαμπρή και εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετείχαν στις εργασίες μιας σημαντικής ημερίδας με θέμα «Εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής Κρίσης».
Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού BRAVO 2019 , που με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώνει στην Ελλάδα το Quality Net Foundation (Πρόεδρος κ. Χρυσούλα Εξάρχου), με την on-line ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης ,που υποστηρίζουν τη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 , σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , με τη συμμετοχή πολλών έγκριτων επιστημόνων .
Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ. ( www.qualitynetfoundation.org ).

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με Πανελλήνια αναγνώριση και εθνική σημασία

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 ,που στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στη χώρα μας, που να εξασφαλίζει μια Βιώσιμη Οικονομία –Κοινωνία, κατέθεσε υποψηφιότητα στον διαγωνισμό αυτό ,με μια από τις καλές του πρακτικές ,με τίτλο:
«Πρωτοβουλίες Δικτύου «Περραιβία» για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς». Στις πρωτοβουλίες αυτές ανήκουν η διοργάνωση και η θεσμοθέτηση για την Ελλάδα των -πρώτων στην ιστορία της χώρας- Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια(Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Παν/μιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), που έχουν ως σκοπό τη μελέτη, την έρευνα, την καταγραφή , την ψηφιοποίηση, τη διάσωση και την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, διοργανώνοντας ,ήδη, τα τρία (3) πρώτα Συνέδρια στην Ελλάδα το 2015 ,το 2017 και το 2019, με τη συμμετοχή , σε κάθε Συνέδριο, 500 Συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.
Επίσης, διοργανώνονται σεμινάρια, εργαστήρια, στρογγυλές τράπεζες, ημερίδες, συνεντεύξεις τύπου κ.α. που προωθούν την Ψηφιοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει προτείνει τη δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι πρωτοβουλίες του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών , στη δημιουργία Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων ,αναδεικνύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνουν κάθε δύο χρόνια, όλους τους ,ανά την υφήλιο, Έλληνες και Κυπρίους επιστήμονες ,δημιουργώντας ρεύματα Πολιτιστικού Τουρισμού προς τη χώρα μας και δραστηριοποιείται, σε εθελοντική βάση, τα τελευταία χρόνια στους τομείς δράσης του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» :Ένας Εθελοντικός Οργανισμός -Πρότυπο.

Βασικοί πυλώνες δράσης του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η Νέα Γενιά, η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου .
Σχεδιάζει και υλοποιεί :Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , μεγάλες συναυλίες με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά και μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας ,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο , συμμετέχει στην Επιτροπή Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας , στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και υλοποιεί συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του, για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών , σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ,όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του .