Τον γνωστό ταλαντούχο, ανερχόμενο και βραβευμένο μουσικοσυνθέτη, Ευριπίδη Μπέκο βραβεύει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας Τεμπών (Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.), του δήμου Τεμπών, οργανώνοντας προς τιμήν του, ειδική εκδήλωση βράβευσης, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στον ζεστό και καλαίσθητο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται με αφορμή την πρωτιά του, στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα, με τίτλο «Νίκος Σκαλκώτας 2019». Για την πρωτιά του αυτή πριν λίγο καιρό, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα ειδική εκδήλωση και του απένειμαν το Βραβείο για το καλύτερο έργο Έλληνα Συνθέτη ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Η εκδήλωση βράβευσης του συνθέτη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών και το πρόγραμμα περιλαμβάνει : Χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, Ομιλία της μουσικολόγου και καθηγήτριας του τιμώμενου, Βασιλικής Κοσμάνου-Λιακατά, Βίντεο αφιέρωμα στο έργο του Ευριπίδη Μπέκου και Βράβευση του τιμώμενου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα Μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Παναγιώτη Μπαλανίκα.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.,   Χρήστος Κρικώνης.