Το Θέατρο Τεμπών βρίσκεται λίγα μέτρα πριν από την είσοδο στο χωριό Ομόλιο, χτισμένο πάνω σε ένα παλαιό λατομείο του Κισσάβου και αντικρίζει απέναντί του τον Όλυμπο και τα παράλια των δήμων Αγιάς και Τεμπών…
Το έργο παραδόθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβρη του 2008 ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορούσε την κατασκευή του θεάτρου και η δεύτερη τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και με απόλυτο σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ιδιαίτερη ιστορία του λατομείου, ενώ τα προϋπάρχοντα κτίρια ανακατασκευάστηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του θεάτρου.

Ο χώρος για την κατασκευή του θεάτρου παραχωρήθηκε από τον Δασικό Συνεταιρισμό Ομολίου.
Μεγάλο πλεονέκτημα του θεάτρου είναι η γειτνίαση (2 χιλιόμετρα περίπου) με την κοιλάδα των Τεμπών, ένα χώρο διεθνώς αναγνωρίσιμο και η πολύ μικρή απόσταση από τα παράλια των δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Το θέατρο αρχικά μπορούσε να φιλοξενήσει 800 θεατές και αργότερα χτίστηκε και το επάνω διάζωμα με νέες θέσεις. Η σκηνή δε του θεάτρου είναι τεράστια μπορώντας να καλύψει από μεγάλες συναυλίες, συμφωνικές ορχήστρες μέχρι μεγάλα και μικρά θεατρικά σχήματα.
Ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα ένας χώρος λιτός και απέριττος, όπως ταιριάζει στην τοποθεσία, και παραμένει ένα χώρος όπου άνθρωποι και φύση συμβιώνουν μαζί με τους αρχαίους μύθους, την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Αγιάς και φορείς της περιοχής κάνουν μια προσπάθεια για την ανανέωση του χώρου και των κτιρίων με σκοπό να λειτουργήσει στο χώρο Κέντρο Πληροφόρησης.