Με μικροαλλαγές ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών που κάθε χρόνο διοργανώνει στους Γόννους ο σύλλογος «Φίλοι της Πινακοθήκης Γόννων», με σημαντικότερες την αναβολή τη παράστασης Καραγκιόζη την Πέμπτη 25/08 και αυτή της αναβολής προβολής της ταινίας για το Νίκο Χατζή, την Κυριακή 28/08 το πρωί στην Πινακοθήκη, λόγω της στενότητας του χώρου και για την αποφυγή κρουσμάτων covid-19. Η προβολή θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, έχει ως εξής :
Παρασκευή 26 Αυγούστου : «Κοινός Λόγος», αυθεντικές αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την Μικρασιατική καταστροφή και κατέγραψε η Έλλη Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι : Δούκα Αθανασία, Καλπάκη Ελευθερία, Κουρού Βασίλης, Κωστή Μαρία, Μπαμπαλιούτας Γιάννης και Παπαδούλης Κώστας. Μουσική : Ελευθερία Καλπάκη και Βαγγέλης Τσιαπλές. (Θεατράκι προφήτη Ηλία – 20:00).


Σάββατο 27 Αυγούστου : Έκθεση Εικαστικών, όπου τοπικοί δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους και Συναυλία Έντεχνης και Κλασικής Μουσικής, από τους Αθηνά και Κωνσταντίνο Σιόζιο. (Στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης – 21:00).


Κυριακή 28 Αυγούστου : «Οι φίλοι … τον φίλο τιμούν!»


Στις 21:00 το βράδι στην κεντρική πλατεία των Γόννων η βραδιά θα ξεκινήσει με μια όμορφη εισαγωγή με τον Δημήτρη Αποστόλου στο κλαρίνο. Θα ακολουθήσει 15λεπτη προβολή φωτογραφιών και κειμένων για το Νίκο Χατζή που ετοίμασε ο Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.
Θα ακουστούν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από δύο ταλαντούχα παιδιά τη Σιόζιου Αθηνά και τον Σιόζιο Κωνσταντίνο.
Το πρώτο μέρος του μουσικού αφιερώματος θα ξεκινήσει με ενορχηστρωτή τον Σταμελόπουλο Στάθη, και τους μουσικούς : Άννα Αγραφιώτη, Χρήστο Κολτσίδα, Κώστα Κουτέ, Μανώλη Ντάλλα και Θανάση Τσούργκανο, ενώ σε video wall θα παιχτεί το τραγούδι που συνέθεσε για τον Νίκο Χατζή, ο Στάθης Σταμελόπουλος.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση, διασκευασμένα από τους Βαγγέλη Τσιαπλέ και Πάνο Κράϊα δύο τραγούδια που συνέθεσε ο Νίκος Χατζής. Το πρώτο σε μουσική και στίχους δικούς του με τίτλο «Τα φεγγάρια του Φλεβάρη» και το δεύτερο σε μουσική του Νίκου Χατζή και στίχους της Φλώρας Γουγουλιά με τίτλο «Τα χρόνια της αθωότητας».
Το δεύτερο μέρος του μουσικού αφιερώματος θα ξεκινήσει με ενορχηστρωτή τον Τσιαπλέ Βαγγέλη και τους μουσικούς : Βισβίκη Αντωνία, Γιαννάκη Βασίλη, Κολτσίδα Θεοδώρα, Κράϊα Πάνο, Ντάγια Στέλιο, Σαματζή Θέμη, Τσεσμελή Στέλιο και Χατζή Γιάννη.

Την διοργάνωση του 6ο Φεστιβάλ έχει ο Σύλλογος Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Τεμπών και του ΔΟΠΑΠΕΠΤ.