Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Κτηματολόγιο του δήμου Τεμπών, δήλωσε στο Blog ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία του Κτηματολογίου στον Πυργετό.

Οι εργασίες αφορούν :
1. Δηλώσεις για όσους δεν κατέθεσαν ακόμη τα δικαιολογητικά τους.
2. Διορθώσεις σε τυχόν αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση δημοτών (αλλαγές ιδιοκτησίας από αγορές, πωλήσεις, κ.λ.π.).
3. Άρχισαν και συνεχίζονται μέχρι τις 30 Αυγούστου μετά την Ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων για τα ακίνητα οι αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων. Σκοπός της Ανάρτησης είναι να ελέγξετε την καταγραφή των δικαιωμάτων σας, τη θέση και τα όρια των ακινήτων σας. Ήδη εδώ και μέρες οι δημότες λαμβάνουν ταχυδρομικά φάκελο με τα στοιχεία της Ανάρτησης που τους αφορούν, (ή email αν το είχαν επιλέξει). Εφόσον συμφωνούν με τα κτηματολογικά στοιχεία, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εφόσον δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είναι κάτοικοι εξωτερικού) – να υποβάλουν Αίτηση Διόρθωσης Κτηματολογικών Στοιχείων είτε ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr είτε στο γραφείο κτηματογράφησης, στον Πυργετό, κατόπιν ραντεβού.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το γραφείο κτηματογράφησης λειτουργεί μόνο με ραντεβού. Επομένως, στις περιπτώσεις που απαιτείται να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης, πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με e-mail, προκειμένου να προγραμματιστεί το ραντεβού σας.
Γραφείο Κτηματογράφησης Τεμπών: (Δημοτικό Κατάστημα Τοπικής Κοινότητας Πυργετού – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμου Κάτω Ολύμπου, 1ος όροφος), Τ.Κ. 40007, Πυργετός, Ν. Λάρισας. τηλ. : 24950 41550 email : [email protected] . Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:30-16:30 και κάθε Τετάρτη 08:30-20:30.

Μερικές χρήσιμες Συμβουλές :
1. Τυχόν λάθη στα στοιχεία ταυτότητας, κ.λ.π. διορθώνονται με Αίτηση για Πρόδηλο Σφάλμα, ατελώς μέσα από την εφαρμογή www.ktimanet.gr
2. Οι «Όμοροι ιδιοκτήτες» είναι αυτοί που συνορεύουν με το δηλωθέν ακίνητο και καταγράφονται-αναφέρονται βασικά στα αγροκτήματα.
3. Όταν στις παρατηρήσεις υπάρχει η σημείωση «Δασικού χαρακτήρα», ελέγχετε-συγκρίνετε τα τετραγωνικά του δηλωθέντος ακινήτου σας αν έχει το ίδιο εμβαδόν. Αν δεν έχει το ίδιο α) απευθύνεστε στη Διεύθυνση Δασών για τον αποχαρακτηρισμό και β) κάνετε αντίστοιχη αίτηση στο Κτηματολόγιο ηλεκτρονικά www.ktimanet.gr

Το επόμενο στάδιο :
Μετά την ολοκλήρωση των Αιτήσεων Διόρθωσης Κτηματολογικών Στοιχείων και την επεξεργασία των στοιχείων από τα στελέχη της Κτηματολόγιο Α.Ε., ξεκινά το επόμενο στάδιο επεξεργασίας και οριστικοποίησης των στοιχείων με τη δημιουργία Ειδικών Επιτροπών, οι οποίες όταν διαπιστώνουν λάθη καλούν τους ενδιαφερόμενους και παρουσία τους, προβαίνουν σε τυχόν διορθώσεις, εφ’ όσων συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι-ενδιαφερόμενοι.

Δείτε και προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ :