Κάποιος έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία και την πήραν οι Φίλοι της περιοχής του Δέλτα Πηνειού και των Τεμπών οι οποίοι μαζί με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας» και η Λαογραφική Ομάδα Ομολίου, για να ανοίξουν τα θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Πηνειού και των Τεμπών.

Η πρόσκληση για τη συνάντηση αφορά μαζικούς φορείς της περιοχής (πολιτιστικούς-περιβαλλοντικούς) αλλά και πολίτες-δημότες των δήμων Αγιάς και Τεμπών και θα γίνει την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 στο Πετρογέφυρο στις 10:30’’ το πρωί και στη συνέχεια στην πλατεία της Κουλούρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
«Οι Φίλοι Δέλτα Πηνειού και Τεμπών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας» και η Λαογραφική Ομάδα Ομολίου, προσκαλούμε φορείς πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και πολίτες από τα δημοτικά διαμερίσματα του δέλτα Πηνειού και των Τεμπών για να συζητήσουμε κοινές δράσεις ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της περιοχής.
Η συνάντηση ορίζεται στις 22 Αύγουστου στις 10.30 με σημείο συνάντησης το πετρογέφυρο Α. Κομνηνού από την πλευρά του Πυργετού.

Εκεί θα γίνει παρουσίαση της ιστορίας του γεφυριού και των πολιτιστικών στοιχείων της κοιλάδας των Τεμπών και του δέλτα Πηνειού από την Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγο, διδάκτωρ βυζαντινής αρχαιολογίας και σήμερα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Λαγό.
Στην συνέχεια θα βρεθούμε στην πλατεία Κουλούρας, κάτω από τον πλάτανο, για να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις- ιδέες για τον κοινό μας ιστορικό και όμορφο τόπο.
Σας περιμένουμε».