Μπορεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας ακόμη να γίνονται εργασίες αλλά φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για το πως θα μπορούσε η λειτουργία του να φέρει μια πολιτιστική ώθηση για την πόλη συμβάλλοντας προφανώς και σε τουριστικό επίπεδο. Ο σχεδιασμός με την λειτουργία του Θεάτρου είναι να γίνεται κάθε χρόνο, πιθανότατα μέσα στο Σεπτέμβριο, ένα διεθνές φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο αλλά και μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή σε όλη την πόλη διάρκειας από 7-10 ημέρες. Για αυτές τις σκέψεις που ήδη γίνονται μίλησε στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή από τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού. Η κα Σπανού εκείνο το βράδυ τόνισε μεταξύ άλλων:
«Τα δύο Αρχαία Θέατρα της πόλης θα αγαπηθούν και θα προστατευτούν απ΄τους πολίτες εάν υπάρχει η Παιδεία για τη ζωή και την τέχνη που μπορεί ν΄ανθίζει στο Κέλυφός τους.
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τί είδους Φεστιβάλ μπορεί να φιλοξενηθεί στο Α΄Αρχαίο Θέατρο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης. Σε ιδιωτικές συζητήσεις έχουν διατυπωθεί ενδιαφέρουσες απόψεις. Τί μοναδικότητα θα μπορούσε να έχει ένα μελλοντικό Φεστιβάλ της Λάρισας? Ένα διεθνές Φεστιβάλ, διάρκειας 10 πυκνών ημερών το Σεπτέμβριο απλωμένο σε όλη την πόλη και τους χώρους της (με 2 ή 3 παραστάσεις στο Α’ Αρχαίο Θέατρο) με Αρχαίο Δράμα και όλες τις εκφάνσεις και τα κείμενα που έχει γεννήσει μέχρι σήμερα αυτή η τεράστια παράδοση. Όπως μου το ανέφερε ένας σπουδαίος άνθρωπος της πόλης, ένα φεστιβάλ τύπου Εδιμβούργου.»

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον υλοποιηθεί το διεθνές φεστιβάλ θα αναλάβει να το «τρέξει» ο δήμο Λαρισαίων και η αντιδημαρχία Πολιτισμού με την συμμετοχή του Θεσσαλικού Θεάτρου και άλλων φορέων της πόλης. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό το διεθνές φεστιβάλ να συμπεριληφθούν και εκδηλώσεις που γίνονται ήδη στη Λάρισα. Τέτοιες θα μπορούσαν να είναι ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών αλλά και οι εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη.

Αν μη τι άλλο εφόσον γίνει πράξη το διεθνές φεστιβάλ θα πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη με διεθνή εμβέλεια.

Πηγη : Larissanet Π.Γ.