Από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ. συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες οι προγραμματισμένες λαογραφικές δράσεις στη Ραψάνη.
Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, έχοντας ως βάση την λαογραφική παράδοση του χωριού, τις ιστορίες, τα παραμύθια, τα τοπωνύμια, τις βρύσες, τα μονοπάτια, τα εξωκλήσια αλλά και το παιχνίδι, τις κατασκευές, την μουσική, τη μαγειρική του τόπου.

Οι δράσεις που ακολουθούν είναι οι εξής :
24 Ιουλίου : Παρασκευή 7 μ.μ. Πλατεία Ραψάνης . Η Μένη Χατζηπαναγιώτου, ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου παραδοσιακού σαπουνιού ελαιολάδου Ροζμαρίνο – Rosmarino, θα μας εισάγει στην παραγωγή παραδοσιακού σαπουνιού ελαιολάδου. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης .
25 Ιουλίου : Σάββατο 12 π. μ. Ι.Ν. Αγίου Αθανάσιου προαύλιο «Η μουσική του σώματος συναντά την παραδοσιακή μουσική», Θάνος Ξενιτίδης, Μουσικός – Εκπαιδευτικός .
26 Ιουλίου : Κυριακή 7 μ. μ. Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου προαύλιο. Η Ιωάννα Σεραφειμίδου, Δημιουργός του THE PAPER BOAT και των Πυγολαμπίδων www.pigolampides.gr, θα μας μιλήσει για το Family Camp : πως αντλούμε έμπνευση από την καθημερινότητα μας για ποιοτικές δραστηριότητες με τα παιδιά μας.
27 Ιουλίου : Δευτέρα 7 μ.μ. Ανήλιο Η χρονογραμμή της Ραψάνης Μαθαίνω την ιστορία αλλιώς… Μια γραμμή στο χρόνο , ένα ταξίδι στην ιστορία του χωριού .
28 Ιουλίου : Τρίτη 7 μ.μ. Άγιος Κοσμάς Το Αλφαβητάριο Ραψανιώτικης μαγειρικής . Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης .
29 Ιουλίου : Τετάρτη 7 μ.μ. Αλώνι Καραβασίλης Σωτήρης, Χοροδιδάσκαλος. Καταγραφές μνήμης : τραγούδια και χοροί από τον κύκλο της ζωής της περιοχής του Κάτω Ολύμπου.
30 Ιουλίου : Πέμπτη 7 μ.μ. Από την πλατεία στην Αγία Παρασκευή Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, Φιλόλογός –Εκπαιδευτικός γραμματέας Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης . «Τα σημάδια του τόπου μου. Από το δένδρο στο εξωκλήσι». Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης».