Ο Λαρισαίος    καλός μου φίλος και   εικαστικός Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) τιμά την πόλη  της Λάρισας ακόμα μια φορά με την συμμετοχή του στην διεθνή έκθεση ζωγραφικής Art-Diplomacy, που εγκαινιάστηκε την περασμένη βδομάδα σε γκαλερί της Μόσχας. Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού και την γκαλερί artbaza στο πλαίσιο του έργου Art- Diplomacy και αποτελεί έναρξη κοινής έκθεσης έργων Ελλήνων και Ρώσων καλλιτεχνών.
Τα έργα του Vaka εσωκλείουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων και μορφών κάτω από ένα πρίσμα φωτεινής κίτρινης ενότητας σε μια οντότητα απολύτως ιμπρεσιονιστή. Τα στοιχεία τα οποία αφαιρούνται, άλλοτε εννοούνται κι άλλοτε αντικαθίστανται από γραμμές ή από πάστες. Μιλώντας για στοιχεία μανιέρας, εννοείται η επανάληψη των μορφών, αλλά και τα ενίοτε έντονα χρώματα-στοιχείο ταυτότητας του καλλιτέχνη, τα οποία συνθέτουν αυτές τις φιγούρες.


Οι συμμετέχοντες Pavlos Arzumanidis, Leonid Kandelaris, Ksenia Kandelaris, Michalis Vakalulis (Vakas), Nikolaos Spanos, Vasilis Pasios, Tatiana Babushkina, Marina Kabysh, Svetlana Vutsen, Olga Kozhemyakina, Elena Epifanova, Alfia Shirinskaya, Olga Samzhenelgunovskaya, Olga Samzhenelgunovskaya , Igor Kun, Marina Abramova, Nikolay Anuchin, Natalia Pokrovskaya, Georgy Pokrovsky, Veronica Zotova, εκφράζουν μέσα από τα έργα τους την ενότητα των δύων λαών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2020. Московская область, г. Сергиев Посад, ул. Клубная, 13А.