Στο Στόμιο το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 βρέθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Δικτύου «Δέλτα Πηνειού – Τεμπών» όπου έγινε ο ετήσιος απολογισμός δράσης του σωματείου και τον οποίο έκανε ο πρόεδρος, Νίκος Ρήγας, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε :

«Με πρωτοβουλία συλλόγων και ενεργών πολιτών της περιοχής ξεκίνησε πριν ακριβώς ένα χρόνο μια προσπάθεια επαφής με φορείς και πολίτες της περιοχής του δέλτα Πηνειού και των Τεμπών με σκοπό την κοινή μας δράση για πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.
Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 22 Αύγουστου στο πετρογέφυρο και την πλατεία Κουλούρας όπου ανταλλάξαμε απόψεις- ιδέες για το θέμα και ορίστηκε μια Συντονιστική Επιτροπή.

Ακολούθησαν συνεδριάσεις και συναντήσεις με φορείς : Στις 11 Σεπτέμβρη 2021 στην κεντρική πλατεία των Γόννων, στις 3 Οκτώβρη στα Αμπελάκια, όπου οριστικοποιείται η Ιδρυτική Διακήρυξη με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ Πολιτισμού-Περιβάλλοντος -Βιώσιμης Ανάπτυξης ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ» και γίνεται ένας πρώτος προγραμματισμός επαφών της Σ.Ε. με Υπηρεσίες και Δημόσιους Φορείς. Στις 4 Οκτώβρη ακολούθησε η συνάντηση εργασίας που είχαν μέλη του Δικτύου με την Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, στο Διαχρονικό Μουσείο. Την Κυριακή 31 Οκτώβρη η Σ.Ε. συνεδριάζει στον Πυργετό, την Παρασκευή 5 Νοέμβρη γίνεται στο Δημαρχείο στο Μακρυχώρι συνάντηση με τον Δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, ενώ την Κυριακή 28 Νοέμβρη η Σ.Ε. συνεδριάζει στη Ραψάνη.

Στο Ομόλιο βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής, 12 Δεκέμβρη 2021, εκπρόσωποι φορέων και ενεργοί πολίτες, μέλη του Δικτύου, όπου και συνεδρίασαν στην αίθουσα του συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών της περιοχής. Έγινε ενημέρωση των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιρισμών για την διαδικασία και τους τρόπους κατοχύρωσης ως ΠΟΠ/ΠΓΕ των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής με στόχο την καλυτέρευση της εμπορικής και οικονομικής θέσης των παραγωγών (ακτινίδιο, κάστανο, ελιά, αμύγδαλο, κλπ). Την ενημέρωση έκανε ο Συντονιστής του Δικτύου, Γιώργος Εμμανουήλ. Ακολούθησε μια σύντομη αναφορά του υπεύθυνου επικοινωνίας του Δικτύου, Δημήτρη Γουγουλιά, για την μέχρι τώρα πορεία και τις δράσεις του Δικτύου καθώς επίσης και μια σύντομη παρουσίαση της Προγραμματικής Διακήρυξης του Δικτύου. Τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, επισκέφτηκαν στον πρώην δημαρχείο Στομίου, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη 2021.

Την Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022, στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας, συνεδρίαση της Σ.Ε., παρουσία και πολλών μελών του Δικτύου. Στις 17 Μάρτη 2022 γίνεται ακόμη μία εκδήλωση του Δικτύου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών με θέμα : Η τουριστική αξιοποίηση και διαχείριση της Κοιλάδας των Τεμπών, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι Πολιτιστικών φορέων, μελών του Δικτύου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λάρισας κ. Πινακάς Βασίλειος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάρισας κ. Χρυσοβέργης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος, ο Αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Ντάγκας Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Νταής, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κα Παπαϊωάννου Ειρήνη. Έγινε παρουσίαση της μελέτης του ΑΠΘ από τον κ. Λαγό και εισήγηση του συντονιστή του Δικτύου κ. Εμμανουήλ Γιώργου, ενώ τοποθετήσεις έκαναν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων. Συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου της εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών και Περιφερειακών θεσμικών φορέων και η δημιουργική τους συνεργασία για την προώθηση των στόχων της Πολιτιστικής, Περιβαλλοντικής και Τουριστικής Ανάδειξης και Προβολής της Κοιλάδας των Τεμπών ενώ ο δήμαρχος Τεμπών ανέλαβε να συγκροτήσει Ομάδα εργασίας με την συμμετοχή όλων των ως άνω συμμετεχόντων φορέων, υπηρεσιών, επιστημόνων και εθελοντών που θα συντονίζει τακτικά και θα επεξεργάζεται, τεκμηριώνει και υποστηρίζει τις άμεσες δράσεις και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα αποκατάστασης και ανάδειξης της Κοιλάδας των Τεμπών.

Στον χώρο του Θεάτρου Τεμπών και στη συνέχεια στην πλατεία του Ομολίου βρέθηκαν, το Σάββατο 9 Απρίλη 2022, τα μέλη του Δικτύου όπου άκουσαν την εισήγηση του Αντιδήμαρχου Αγιάς, Νίκου Ντάγκα, σχετικά με την κοινή πρόταση του Δήμου Αγιάς (με την συνεργασία του Δασικού Συνεταιρισμού Ομολίου) για την ένταξη του χώρου του Θεάτρου Τεμπών σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για αποκατάσταση και δημιουργία σ’ αυτόν, Κέντρου Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης.
Την Κυριακή 15 Μάη 2022 εκδήλωση – συνεδρίαση πραγματοποιείται στον χώρο του Δημοτικού σχολείου στην Καλλιπεύκη, όπου καταθέτονται προτάσεις – εισηγήσεις για την «Επανασύσταση της λίμνης Καλλιπεύκης» από τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου του ΜΕΣΑΚ και τον Δημήτρη Λαγό, αρχιτέκτονα.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, Βασίλη Πινακά, επισκέφτηκαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, Αρβανίτη Τριανταφυλλιά, Γαζέτα Πόπη, Γουγουλιάς Δημήτρης, Μάνθος Γιάννης και Περλέρου Ακριβή, την Πέμπτη 26 Μάη 2022 και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τη δέσμευση των δύο πλευρών τα θέματα αυτά να συζητηθούν αναλυτικά το καθένα σε επόμενες συναντήσεις.
Την Κυριακή 19 Ιούνη 2022, στον Πυργετό πραγματοποιήθηκε η Καταστατική Γενική Συνέλευση του Δικτύου. Έγινε η ανάγνωση και έγκριση του Καταστατικού. Την ανάλυση του καταστατικού έκαναν η Ακριβή Περλέρου και ο Νίκος Ρήγας μαζί με τον νομικό σύμβουλο Τριαντάφυλλο Βούντα, τον οποίο και ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή συμβολή του στις διαδικασίες έγκρισης και αναγνώρισης του καταστατικού. Ακολούθησε η σύσταση προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τους : Νίκο Ρήγα – Πρόεδρο, Ευμορφία Ταταριώτου – Αντιπρόεδρο, Ακριβή Περλέρου – Γραμματέα, Τριανταφυλλιά Αρβανίτη – Ταμία, Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά – υπεύθυνο Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Γιώργο Ζ. Εμμανουήλ και Παναγιώτη Παπαϊωάννου – μέλη.

Την Κυριακή 17 Ιούλη 2022, τα μέλη και οι φίλοι του Δικτύου πέρασαν ένα ευχάριστο δροσερό πρωινό στην κοιλάδα των Τεμπών, με μύθους και τραγούδια για ποτάμια, βουνά και τραίνα… με το γενικό τίτλο : «Μεσ’ στην κοιλάδα των Τεμπών – Μύθοι, τραίνα, τραγούδια». Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί : Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη και Ζάχος Γκάνιαρης. Την επιμέλεια κειμένων και την παρουσίαση έκαναν οι : Δημήτρης και Φλώρα Γουγουλιά».

Τέλος αποφασίστηκε η νέα συνάντηση του Δικτύου να γίνει την Κυριακή στις 11 Σεπτέμβρη και ώρα 11:00 το πρωί, στην Πλατεία της Καρύτσας.