Την Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022, στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών περ. Λάρισας, συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Δέλτα Πηνειού και Τεμπών για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσία και πολλών μελών του Δικτύου. (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Της συνεδρίασης προηγήθηκε καλωσόρισμα και ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου, Γιάννη Μάνθο, ενώ όλη η φιλοξενία ήταν άψογη. Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον όλων για τα εκθέματα που στεγάζονται στους χώρους του Σιδηροδρομικού Μουσείου, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και πρέπει κάποια στιγμή όλοι να επισκεφτούμε και να θαυμάσουμε. (Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις-ξεναγήσεις : Μάνθος Γιάννης 6948-304.583).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του ιστορικού Κώστα Σπανού με θέμα : «Ιστορικά στοιχεία της Ανατολικής Θεσσαλίας (Τεμπών και Δέλτα Πηνειού) από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα».

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν τα εξής :

1) Ενημέρωση από τον Συντονιστή του Δικτύου, Γιώργο Εμμανουήλ, για τις δύο συσκέψεις συνεργασίας με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αγιάς. Παρέμβαση στο θέμα έκανε και Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του δήμου Αγιάς, Νίκος Ντάγκας.

2) Ενημέρωση βάσει των υπαρχόντων Περιφερειακών χωροταξικών και Αναπτυξιακών σχεδίων, των ΣΧΟΟΑΠ και των υπαρχόντων μελετών που αφορούν την ευρύτερη περιοχή δράσης του Δικτύου.

3) Προγραμματισμός επόμενων δράσεων του Δικτύου.