Στο Ομόλιο βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (12/12/21) εκπρόσωποι φορέων και ενεργοί πολίτες, μέλη του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», όπου και συνεδρίασαν.

Τα μέλη υποδέχτηκαν η πρόεδρος, Τριανταφυλλιά Αρβανίτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας».

Πριν από τη συνεδρίαση έγινε ξενάγηση των μελών στον τάφο του Μαρίνου Αντύπα και στο Λαογραφικό Μουσείο Ομολίου από τον Κώστα Ζιάκη και ακολούθησε η συνεδρίαση του Δικτύου στην αίθουσα του συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών της περιοχής.

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιρισμών για την διαδικασία και τους τρόπους κατοχύρωσης ως ΠΟΠ/ΠΓΕ των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής με στόχο την καλυτέρευση της εμπορικής και οικονομικής θέσης των παραγωγών (ακτινίδιο, κάστανο, ελιά, αμύγδαλο, κλπ). Την ενημέρωση έκανε ο Συντονιστής του Δικτύου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Ακολούθησε μια σύντομη αναφορά του υπεύθυνου επικοινωνίας του Δικτύου, Δημήτρη Γουγουλιά, για την μέχρι τώρα πορεία και τις δράσεις του Δικτύου καθώς επίσης και μια σύντομη παρουσίαση της Προγραμματικής Διακήρυξης του Δικτύου.

Επίσης έγιναν προτάσεις, συζητήθηκαν και ιεραρχήθηκαν τα θέματα που θα τεθούν σε προσεχή συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας και λειτουργίας του Δικτύου.