Μπροστά σε ένα μοναδικό γεγονός βρέθηκαν οι επισκέπτες των Τεμπών οι οποίοι διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής αντίκρισαν την Κυριακή (3/6) την Ελληνίδα πιανίστρια Ελένη Ξυδιά να ίπταται με το πιάνο της πάνω από τον Πηνειό ποταμό. Το λευκό πιάνο αιωρούνταν στην κοιλάδα των Τεμπών κρεμασμένο από τεράστια κόκκινα μπαλόνια με την καλλιτέχνιδα, η οποία φορούσε ένα μακρύ, μοβ φόρεμα, κάνοντας το θέαμα ακόμα πιο εντυπωσιακό να παίζει το τραγούδι «dream of flying». Ένα ξεχωριστό μουσικό και οπτικό θέαμα που έγινε viral.

«Το βίντεο είναι αληθινό. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 η πιανίστρια του μουσείου της Ακρόπολης, η οποία μιλώντας για την ιδέα του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη και το project να δημιουργηθούν ανάλογα video προώθησης της φυσικής κληρονομιάς της Ελλάδας. «Παίρνουμε το πιάνο μας και πηγαίνουμε στα διάφορα μέρη της χώρας μας και δημιουργούμε αυτά τα όμορφα βίντεο» είπε η κ. Ξυδιά αποκαλύπτοντας ότι η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο χάρη σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. «Έχει γίνει αίτηση για να μπούμε και στο ρεκόρ Γκίνες γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» δήλωσε η πιανίστρια στην ΕΡΤ.

«Η ριζική τουριστική ανασύσταση της περιοχής των Τεμπών ήταν το βασικό ζητούμενο για τους ανθρώπους του τοπικού δήμου, ώστε να φτάσουν στη δημιουργία του εντυπωσιακού βίντεο με την πιανίστρια Έλενα Ξυδιά, να αιωρείται κυριολεκτικά πάνω από την πασίγνωστη κοιλάδα και την κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής», όπως αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης. Και συμπληρώνει ο δήμαρχος Τεμπών : «Το εντυπωσιακό του βίντεο έγινε για λόγους τουριστικής ανάτασης της περιοχής, η οποία μετά την ολοκλήρωση των σηράγγων της ΠΑΘΕ, έχει μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Θέλουμε να τον μετατρέψουμε από σημείο διέλευσης, σε έναν τόπο προορισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι στην κοιλάδα των Τεμπών, συναντιόνται ο Πολιτισμός με τη Μυθολογία, ο θρησκευτικός με τον αθλητικό τουρισμό, ενώ υπάρχει και το βουνό των 12 Θεών, ο Όλυμπος».

Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού – Τεμπών έχει επίσης στους στόχους του την ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών, πραγματοποίησε σχετική ημερίδα στις 17 Μάρτη 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών με θέμα : Η τουριστική αξιοποίηση και διαχείριση της Κοιλάδας των Τεμπών στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των 15 Πολιτιστικών φορέων μελών του Δικτύου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λάρισας κ. Πινακάς Βασίλειος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάρισας κ. Χρυσοβέργης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος, ο Αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Ντάγκας Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Νταής, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κα Παπαϊωάννου Ειρήνη.
Συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου της εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών και Περιφερειακών θεσμικών φορέων και η δημιουργική τους συνεργασία για την προώθηση των στόχων της Πολιτιστικής, Περιβαλλοντικής και Τουριστικής Ανάδειξης και Προβολής της Κοιλάδας των Τεμπών, ενώ ανέλαβε ο Δήμος Τεμπών να συγκροτήσει Ομάδα εργασίας με την συμμετοχή όλων των φορέων, υπηρεσιών, επιστημόνων και εθελοντών που θα συντονίζει τακτικά και θα επεξεργάζεται, τεκμηριώνει και υποστηρίζει τις άμεσες δράσεις και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα αποκατάστασης και ανάδειξης της Κοιλάδας των Τεμπών.

ΕΔΩ το σχετικό βίντεο :