Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΙΚΤΥΟΥ Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ» και μέλη του Δικτύου, συναντήθηκαν την Κυριακή 29 Γενάρη 2023, στα γραφεία της κοινότητας Καρύτσας, με τον πρόεδρο της κοινότητας Βασίλη Τσάκνη, την αντιπρόεδρο Γιούλη Φούνταρη-Κατράνη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καρύτσας, Γιάννη Βούντα.
Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας όπου εξετάστηκαν θέματα του χωριού αλλά και κοινές ενέργειες, στόχοι των φορέων του χωριού και του Δικτύου με σκοπό την κοινή συνεργασία τους.
Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν και που πιθανόν αργότερα να χρειαστούν περισσότερη ανάλυση και ενέργειες ήταν :
1. Ανάδειξη των αρχαιοτήτων και βυζαντινών μνημείων της περιοχής όπως ο ναός και το καμπαναριό του Αγίου Παντελεήμονα και συνδιαμόρφωση προτάσεων για ένταξή τους στο Πρόγραμμα 2021-27 της Εφορείας Αρχαιοτήτων και νεότερων μνημείων.
2. Ανάδειξη, συντήρηση και μετατροπή του πέτρινου σχολείου της Καρύτσας, σε χώρο εκδηλώσεων των τοπικών φορέων και συνεταιρισμών καθώς επίσης και σε μουσειακό χώρο με εκθέματα της περιοχής.
3. Τόπο μνήμης των πεσόντων της κατοχής, με αναγραφή των ονομάτων τους και επιμνημόσυνη δέηση και μνημόνευση της πρώτης αντάρτικης ομάδας του Κισσάβου, που συστήθηκε στην κατοχή (1940-44) στην Καρύτσα με μια πέτρινη πλάκα.
4. Ανάδειξη μονοπατιών, γεφυριών, πέτρινου μύλου της περιοχής με τον καλύτερο τρόπο και επισήμανση με τις κατάλληλες σηματοδοτήσεις.
5. Καλύτερη πρόσβαση στην περιοχή μέσω ενός ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό.
6. Περάτωση του έργου του φράγματος “Μπελμά” για την υδροδότηση των κασταναριών της Καρύτσας και των γύρω περιοχών.