Όσοι από τους κατοίκους της περιοχής άνω των 85   ζήτησαν μέσω των φαρμακείων της περιοχής να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους (covid-19), αυτόματα με την εισαγωγή του ΑΜΚΑ τους, το σύστημα τους κλείνει ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, το οποίο με τά τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας – Πανεπιστημιακό και Γενικό – είναι το τρίτο εμβολιαστικό κέντρο στο νομό Λάρισας και αυτό λόγω έλλειψης της ανάλογης υλικοτεχνικής υποδομής στα υπόλοιπα Κέντρα υγείας του νομού.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Γόννων θα ξεκινήσουν κανονικά με τρεις εμβολιαστικές γραμμές από τις 5 Φλεβάρη 2021.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ανάλογα με την ηλικιακή τους κατάταξη και κατηγορία να φροντίσουν όταν οριστούν οι αντίστοιχες ημερομηνίες για τα ραντεβού τους τα οποία ως γνωστόν γίνονται με τρεις τρόπους :
1ον. Αυτόματα εάν έχουν κάνει άυλη συνταγογράφηση
2ον. Μέσω των ΚΕΠ της περιοχής τους και
3ον. Από τα Φαρμακεία της περιοχής.

Τώρα σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού η περιοχή μας θεωρείτε από τους ειδικούς ως μία από τις πιο καθαρές περιοχές του νομού και της χώρας, ενώ τα όσο κρούσματα εμφανίστηκαν ήταν ήπιας μορφής και τα περισσότερα αντιμετωπίστηκαν από το Κ.Υ. Γόννων και οι ασθενείς έμειναν στα σπίτια τους.

Να τονίσω τέλος ότι στο Κ.Υ. Γόννων γίνονται καθημερινά τεστ για τον κορονοϊό μετά από τηλεφωνικό ραντεβού με τους αρμόδιους του κέντρου στο τηλέφωνο 2495-350.000.