Στη Ραψάνη βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (28/11/21) εκπρόσωποι φορέων και ενεργοί πολίτες, μέλη του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», όπου και συνεδρίασαν.
Τα μέλη υποδέχτηκαν στην Ραψάνη τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών (Κατερίνα Γιαννούκα) και του Μορφωτικού Συλλόγου (Φράντζιος Νικόλαος).
Πριν από τη συνεδρίαση με ξεναγό την Χάιδω Πανταζή τα μέλη του Δικτύου έκαναν έναν μεγάλο περίπατο στην ηλιόλουστη Ραψάνη και επισκέφθηκαν το στέκι του συλλόγου γυναικών, την πλατεία «Ιτιά» με το μνημείο των πεσόντων ανταρτών το 1941-44, το άγαλμα του Μ. Καραγάτση, την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, τον ναό του Κοσμά του Αιτωλού και τέλος την πανελλήνια γνωστή Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ραψάνης.
Στην συνεδρίαση που ακολούθησε εκτός των μελών του Δικτύου συμμετείχαν και έκαναν τις παρεμβάσεις τους, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Δημήτριος Ζήλος.
Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση των θεμάτων και αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει στο Ομόλιο την Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021 στις 11:00 το πρωί με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών της περιοχής. Θα προηγηθεί της συνεδρίασης επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο Ομολίου.
Ευχαριστίες και από εδώ από το Blog για την όμορφη και άριστα οργανωμένη φιλοξενία στην όμορφη Ραψάνη.

Εκτός από το blog-perataria.gr, έγραψαν για το θέμα τα έντυπα φύλλα των εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΚΟΣΜΟΣ» και τα ενημερωτικά site LARISSANET, ONLARISSA, :

https://www.larissanet.gr/2021/11/28/sti-rapsani-to-diktyo-delta-pineiou-tempon-fot/
https://www.kosmoslarissa.gr/blog/tempi/sti-rapsani-to-diktyo-delta-pineioy-tempon
https://www.onlarissa.gr/2021/11/28/sti-rapsani-to-diktyo-delta-pineiou-tempon/