Ανακοινώθηκαν για φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βραβεύτηκε με τρεις Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων και οι τρεις, για μια ακόμη χρονιά, θα κυματίζουν στα παράλια του Δήμου Τεμπών.

Στα δικά μας παράλια και μπράβο σε όλους όσους συνετέλεσαν για αυτή την μεγάλη επιτυχία..!

Η Ελλάδα ξεχωρίζει ξανά για τον πλούτο των καθαρών παραλιών και ακτών της. Η χώρα μας, με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες – στην πρώτη θέση βρίσκεται, για άλλη μία χρονιά, η Ισπανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικότερα για την περιοχή μας έχουμε :
Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας :
Δήμος Τεμπών : Νέα Μεσάγκαλα 1, Νέα Μεσάγκαλα 2 και Νέα Μεσάγκαλα 3.

Στα γειτονικά μας παράλια έχουμε επίσης :

Νότια στο Δήμο Βόλου : Αγριά/Valis Resort, Αλυκές, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Άναυρος, Θωμάς Σουτραλί Αγριάς, Καρνάγιο, Κριθαριά, Νέα Αγχίαλος και Πλάκες.
Βόρεια στο Δήμο Δίου-Ολύμπου : Βαρικό, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Νέοι Πόροι, Ν.Παντελεήμονας-Σκοτίνα, Πλάκα, Πλαταμώνας, Πλατανίδια και Χρυσή Ακτή Παναγιάς.