Το 2013 Εγκαινιάζεται η πρώτη «Γιορτή Ελιάς» του δήμου Τεμπών στους Γόννους. Το 2013 στους δρόμους της ελιάς και του λαδιού οι Γόννοι. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τους Γόννους και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών η 1η διήμερη πανδημοτική Γιορτή Ελιάς που οργάνωσαν ο Δήμος Τεμπών σε συνεργία με τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Λάρισας, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοέμβρη. Οι στόχοι της γιορτής όπως λένε οι διοργανωτές και ο δήμαρχος, Κώστας Κολλάτος, ήταν από τη μια η ανάδειξη και προβολή της περιοχής με τα τόσα ενδιαφέροντα μνημεία της, τα παλαιά κτίρια και κάστρα, το Λαογραφικό μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη, τα λιοτρίβια που βρίσκονται σε λειτουργία την περίοδο αυτή, αλλά και τις όμορφες πλατείες με την άπλα και τα παραδοσιακά καφενεία και τσιπουράδικα. Από την άλλη βασικός στόχος του διημέρου ήταν η προβολή των προϊόντων της ελιάς και του λαδιού, με σκοπό να ωφεληθεί η οικονομία της περιοχής. Περισσότερα ΕΔΩ.


Το 1866 – Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη.
Το 1953 – Η Καμπότζη αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.
Το 1965 – Ο Ρότζερ Άλλεν Λαπόρτ, διαμαρτυρόμενος για τον Πόλεμο του Βιετνάμ, αυτοπυρπολείται μπροστά από το κτίριο του Ο.Η.Ε.
Το 1985 – Ο 22χρονος Σοβιετικός Γκάρι Κασπάροφ γίνεται ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, νικώντας τον επίσης Σοβιετικό Ανατόλι Κάρποφ.

Το 1989 – Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας ανοίγει τα σημεία ελέγχου στο Τείχος του Βερολίνου, επιτρέποντας στους πολίτες της να ταξιδεύουν στο Δυτικό Βερολίνο.