Το 2012 Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 8 του Ιούλη 2012, από τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, στους Γόννους η Σύγχρονη Δημοτική Πινακοθήκη με έργα που δώρισαν το ζεύγος Κριστιάνε και Ζήσης Παπαδημητρίου. Περισσότερα ΕΔΩ.


Το 2016 Ξεκινά στο Μακρυχώρι το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού. Την Παρασκευή 8 Ιούλη 2016, το απόγευμα άνοιξε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χωρών «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τεμπών, του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) και της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου.

Το 1099 – Α΄ Σταυροφορία: 15.000 πεινασμένοι Χριστιανοί στρατιώτες παρελαύνουν σε θρησκευτική λιτανεία γύρω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, υπό το βλέμμα των μουσουλμάνων υπερασπιστών της πόλης.
Το 1497 – Ο Βάσκο ντα Γκάμα σαλπάρει για το πρώτο απευθείας ταξίδι από την Ευρώπη προς την Ινδία.
Το 1730 – Σεισμός εκτιμώμενου μεγέθους 8,7 βαθμών προκαλεί τσουνάμι που καταστρέφει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ακτής στη Χιλή.

Το 1824 – Δύναμη από 6.000 Οθωμανούς υπό τον Αμπάς Πασά, το Βελή Αγά και τον Πράχο Πρεβίστα συγκρούονται στην Μπινίτσα του Λιδωρικίου με μικρή ελληνική δύναμη υπό το Σκαλτσά. Μετά από εξάωρη σκληρή μάχη οι Έλληνες έτρεψαν τους Οθωμανούς σε άτακτη φυγή.
Το 1889 – Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας The Wall Street Journal.
Το 1921Μικρασιατική εκστρατεία : Ο ελληνικός στρατός σημειώνει μεγάλη νίκη στη μάχη του Δορυλαίου στο Εσκισεχίρ της Μικράς Ασίας και προελαύνει προς την Άγκυρα.

Το 1943 – Πραγματοποιείται στην συνοικία της Επταλόφου της Θεσσαλονίκης, μεσούσης της ναζιστικής κατοχής, μεγάλη διαδήλωση των κατοίκων ενάντια στην προοπτική επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στο μεγαλύτερο τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας.