Το 1990 μετά από εθελοντική εργασία μελών και φίλων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων, ανασύρει το θαμμένο στην άμμο «καράβι» και αφού γίνουν οι κατάλληλες επισκευές το τοποθετεί αρχικά στην ανατολική είσοδο του χωριού στη θέση «Τρία εικονοστάσια» και μετά από λίγα χρόνια θα το μεταφέρει στη φυσική του θέση δίπλα από τη γέφυρα Γόννων – Παραπόταμου. Η «Περαταριά» των Γόννων, η ονομαζόμενη και «Λαχτάρας» ήταν ο συνδετήριος κρίκος των Γόννων με τον Παραπόταμο, το Μακρυχώρι και τη Λάρισα.


Το 2009 Ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα στο τότε δήμο Γόννων.


Το 2014 Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, ένα ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά που αφορούσε το χωριό μας και την καπνοκαλλιέργεια. Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.


Το 1099 – Α΄ Σταυροφορία: Αρχίζει η πολιορκία της Ιερουσαλήμ.
Το 1788 – Γαλλική Επανάσταση: Πολίτες της Γκρενόμπλ πετούν κεραμίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα πάνω στα βασιλικά στρατεύματα.

Το 1997 – Ένας χάκερ με το όνομα “_eci” προκαλεί ανησυχία στη Microsoft, αφού απειλεί την ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων Windows 95 και Windows NT.
Το 1997 – Στην Ιρλανδία, η πολιτική πτέρυγα του IRA, Σιν Φέιν, εξασφαλίζει για πρώτη φορά έδρα στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.