Το 1946 Εισβάλουν στο Μακρυχώρι παρακρατικοί της ομάδας Σούρλα και εκτελούν-δολοφονούν πάνω από δεκαπέντε νέους άντρες του χωριού σε αντίποινα για το φιάσκο που έπαθαν από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ στον Πηνειό μεταξύ Γόννων και Παραποτάμου τις προηγούμενες μέρες. Για το θέμα αναφέρεται σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας ο Μακρυχωρίτης καθηγητής, Σαΐτης Χρήστος, στις 6 Αυγούστου του 2008.

Το 1825 – Η Βολιβία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
Το 1914 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Σερβία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία και η Αυστρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία.
Το 1926 – Η Γερτρούδη Έντερλε γίνεται η πρώτη γυναίκα που διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας.

Το 1940 – Η Σοβιετική Ένωση προσαρτά παράνομα την Εσθονία.
Το 1945 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Καταστρέφεται η Χιροσίμα στην Ιαπωνία μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας “Little Boy” από το αμερικανικό B-29 Enola Gay. Περίπου 70.000 άνθρωποι σκοτώνονται ακαριαία και μερικές δεκάδες χιλιάδες πεθαίνουν τα επόμενα χρόνια από εγκαύματα και επιπτώσεις της ραδιενέργειας.

Το 1962 – Η Τζαμάικα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 1990 – Πόλεμος του Κόλπου: Το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει παγκόσμιο εμπορικό εμπάργκο εναντίον του Ιράκ ως απάντηση στην εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Το 1991 – Ο Τιμ Μπέρνερς Λι κυκλοφορεί αρχεία που περιγράφουν την ιδέα του για τον Παγκόσμιο Ιστό. Το WWW κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως δημοσίως διαθέσιμη υπηρεσία στο διαδίκτυο.