Το 1996 κυνηγοί θησαυρών ψάχνουν για λίρες στην κεντρική πλατεία της τότε κοινότητας Γόννων, μετά από ομόφωνη απόφαση του τότε κοινοτικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Τάκη Δημερά. Το θέμα θα γίνει είδηση σε τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ αλλά και σκιτσογράφοι θα το σχολιάσουν σκοπτικά…

Το 1698 – Σε μία προσπάθεια δυτικοποίησης της αριστοκρατίας του, ο τσάρος Πέτρος Α΄ της Ρωσίας επιβάλλει φόρο στις γενειάδες για όλους τους άνδρες εκτός από τους κληρικούς και τους αγρότες.
Το 1840 – Κάνει πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου η Μια Μέρα βασιλείας του Τζουζέπε Βέρντι.
Το 1877 – Ο Ινδιάνος αρχηγός Τρελό Άλογο λογχίζεται από Αμερικανό στρατιώτη σε ένα φυλάκιο στη Νεμπράσκα.
Το 1882 – Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα Τότεναμ Χότσπερ (ως Hotspur F.C.).
Το 1887 – Φωτιά στο Βασιλικό Θέατρο του Έξετερ στην Αγγλία σκοτώνει 186 άτομα.
Το 1944 – Το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο δημιουργούν τη Μπενελούξ.
Το 1944 – Γερμανοί εκτελούν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής 50 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και τη 17χρονη Ηρώ Κωνσταντοπούλου.
Το 1948 – Στη Γαλλία, ο Ρομπέρ Σουμάν γίνεται πρόεδρος του Συμβουλίου ενώ είναι υπουργός Εξωτερικών και με αυτή την ιδιότητα είναι ο διαπραγματευτής των σημαντικών συνθηκών στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1960 – Ο Μοχάμεντ Άλι (τότε γνωστός ως Κάσιους Κλέι) κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.
Το 1967Δολοφονία του Γιάννη Χαλκίδη: δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη με ριπή όπλου από όργανα της χούντας ο γραμματέας της Νεολαίας Λαμπράκη της Επταλόφου, Γιάννης Χαλκίδης.
Το 1972 – Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, Άραβες τρομοκράτες της οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό σκοτώνοντας δύο μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας, συλλαμβάνοντας πολλούς ομήρους. Αργότερα εννιά Ισραηλινοί όμηροι, πέντε τρομοκράτες και ένας Δυτικογερμανός αστυνομικός, σκοτώνονται στις συγκρούσεις που ακολούθησαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου κατά τη διάρκεια διαχείρισης αιτημάτων και την άρνηση της Γκόλντα Μέιρ να ικανοποιήσει έστω και μερικό αίτημα απελευθέρωσης Παλαιστινίων.
Το 1977 – Εκτοξεύεται στο Διάστημα η διαστημοσυσκευή «Βόγιατζερ 2» (μαζί με το «Βόγιατζερ 1» αποτελούν τις μοναδικές ανθρώπινες κατασκευές που έφτασαν σε τόσο μεγάλη απόσταση από τη Γη–και τα δύο διαστημόπλοια είναι εφοδιασμένα με πλήθος στοιχείων για τη Γη και χαιρετισμούς σε 60 γλώσσες).

Το 1980 – Στις ελβετικές Άλπεις, ανοίγει η μεγαλύτερη σήραγγα για αυτοκίνητο στον κόσμο (του Αγίου Γοτθάρδου, μήκους 16,32 χλμ.).
Το 1984 – Η Δυτική Αυστραλία γίνεται το τελευταίο κρατίδιο της Αυστραλίας που καταργεί τη θανατική ποινή.
Το 1996 – Θεμελιώνεται το νέο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.
Το 2002 – Παραδίδεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Δημήτριος Κουφοντίνας, ο οποίος ήταν συνεργός στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».