Το 2013 Νυχτερινή ανασκαφή στους Γόννoυς. Όπου δεν σκάβει η αρχαιολογική υπηρεσία  αναλαμβάνουν δράση οι αρχαιοκάπηλοι. Αυτό έγινε σε χωράφι στην χαρακτηρισμένη αρχαιολογική τοποθεσία «Καστρί» στους Γόννους την Κυριακή το βράδυ 5/6/2013. Βλέπε και σχετική ανάρτηση του blog  ΕΔΩ .
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από την γενική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το 1972.

Το 1883 – Αναχωρεί από το Παρίσι το πρώτο προγραμματισμένο δρομολόγιο του Οριάν Εξπρές.
Το 1925 – Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων ο ιδρυτικός νόμος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1947Σχέδιο Μάρσαλ: Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ ζητά την οικονομική ενίσχυση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ευρώπης.

Το 1956 – Ο Έλβις Πρίσλεϊ παρουσιάζει στο The Milton Berle Show το νέο του τραγούδι, Hound Dog, σκανδαλίζοντας το κοινό με τις υπονοούμενες κινήσεις των γοφών του.
Το 1967 – Αρχίζει ο Πόλεμος των Έξι Ημερών: Το Ισραήλ πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επιθέσεις εναντίον των αιγυπτιακών αεροδρομίων ως απάντηση στην κινητοποίηση των αιγυπτιακών δυνάμεων στα σύνορα με το Ισραήλ.
Το 1968 – Ο Αμερικανός υποψήφιος πρόεδρος Ρόμπερτ Κένεντι πυροβολείται σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες από τον Παλαιστίνιο Σιρχάν Σιρχάν. Ο Κένεντι πεθαίνει την επόμενη μέρα.

Το 1969 – Δραπετεύει από τις φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης, ο οποίος επικηρύσσεται με ποσό 500.000 δραχμών και συλλαμβάνεται τρεις ημέρες αργότερα σε διαμέρισμα της οδού Πάτμου.
Το 1970 – Αφήνεται ελεύθερος ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ε.Δ.Α., Ηλίας Ηλιού, ο οποίος ήταν υπό εκτόπιση στη Λέρο, αλλά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των φυλακών Αβέρωφ.

Το 1975 – Ανοίγει για πρώτη φορά η διώρυγα Σουέζ μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.
Το 1989 – Διαδηλωτής σταματά φάλαγγα αρμάτων μάχης για πάνω από μισή ώρα μετά τη φοιτητική εξέγερση στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.
Το 1995 – Δημιουργείται για πρώτη φορά το συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν.

Το 2002 – Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του προγράμματος για περιήγηση στο διαδίκτυο, Mozilla 1.0.