Το 2016 Ο Δήμος Τεμπών τιμά τον Γοννιώτη καθηγητή, Ζήση Δ. Παπαδημητρίου με ειδική εκδήλωση στις 3 Σεπτέμβρη 2016 μπροστά από την Πινακοθήκη Γόννων στον πεζόδρομο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου και θα ακολουθήσουν ομιλίες του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά με θέμα «Ο Ζήσης Παπαδημητρίου 1939-2015», του εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» Κώστα Σπανού, με θέμα «Η αγάπη του Ζήση για την τοπική Ιστορία», της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Καστοριάς, Δρ. Αναστασίας Δεληγκιαούρη, με θέμα «Το συγγραφικό έργο του Ζήση Παπαδημητρίου και η συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα», του καθηγητή Κώστα Συρμακέζη, με θέμα «Μια κουβέντα με τον Ζήση» ενώ τον επίλογο θα κάνει η Κριστιάνε Παπαδημητρίου. Θα ακολουθήσουν η προβολή της αρχαιολόγου, Βάσως Πανάγου με θέμα «Η πολιτιστική δράση του Ζήση Παπαδημητρίου στην περιοχή» και θα ακουστούν τέσσερα τραγούδια για τον Ζήση από τη Μουσική Σχολή Δήμου Τεμπών.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η μαθήτρια του Λυκείου Γόννων, Λαμπρινή Παπαδόντα.
Περισσότερα ΕΔΩ.

Το 301 – Ιδρύεται το κράτος του Αγίου Μαρίνου, ένα από τα μικρότερα κράτη στον κόσμο και η παλαιότερη δημοκρατία που εξακολουθεί να υφίσταται.
Το 590 – Εκλέγεται Πάπας ο Γρηγόριος Α΄ (Γρηγόριος ο Μέγας).
Το 863 – Σημαντική νίκη των Βυζαντινών εναντίον των Αράβων στη Μάχη του Λαλακάοντος.
Το 1783 – Η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ υπογράφουν στο Παρίσι ειρήνη, τερματίζοντας έτσι τον πόλεμο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, και αναγνωρίζοντάς την ως ανεξάρτητη χώρα.
Το 1826 – Καταπλέει στο Ναύπλιο το πρώτο ατμοκίνητο ελληνικό πολεμικό πλοίο, η Καρτερία, με πλοίαρχο τον Άγγλο φιλέλληνα Φρανκ Χέιστινγκς, ο οποίος είχε συνεισφέρει οικονομικά για τη ναυπήγησή του.

Το 1843 – Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο βασιλιάς Όθωνας υπογράφει το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας.
Το 1922 – Τα εναπομείναντα ελληνικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία.
Το 1938 – Ιδρύεται η Τέταρτη Διεθνής, υπό την ηγεσία του Τρότσκι.
Το 1939 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Η Γαλλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ακολουθούν αυθημερόν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας.
Το 1943 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η εισβολή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ιταλική χερσόνησο με επιτυχή τα πρώτα γεφυρώματα στην Καλαβρία.
Το 1947 – Η Αίγυπτος αντιμέτωπη με τα πρώτα κρούσματα επιδημίας χολέρας, όπου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου που εκφυλίστηκε σημειώθηκαν 7.000 θάνατοι.

Το 1958 – Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το 1967Dagen  Η στη Σουηδία: κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνονται κυκλοφοριακές αλλαγές από την οδήγηση στα αριστερά στην οδήγηση στα δεξιά.
Το 1971 – Το Κατάρ γίνεται ανεξάρτητο κράτος από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 1974 – Ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).
Το 2004 – Σφαγή στο Μπεσλάν. Με την αιματηρή επέμβαση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων τερματίζεται η ομηρία εκατοντάδων κυρίως παιδιών, με απολογισμό περισσότερους από 300 νεκρούς.
Το 2006 – Η Εθνική ανδρών Ισπανίας στην καλαθοσφαίριση κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας μετά τη νίκη της επί της αντίστοιχης ομάδας της Ελλάδας με 70-47.