Το 2014 Εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζ. και Κ. Παπαδημητρίου» η έκθεση με θέμα «Ελιά – έλαιον ειρήνης» που οργάνωσαν οι Δημήτρης και Φλώρα Γουγουλιά και στην οποία συμμετείχαν Γοννιώτες κυρίως ερασιτέχνες εικαστικοί.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Δημήτρης Γουγουλιάς λέγοντας : «Είναι μια έκθεση περιτριγυρισμένη από πίνακες σημαντικών ζωγράφων της εποχής μας αφού γίνεται εδώ στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, ένα χώρο που με τη δωρεά του ζεύγους Κ. και Ζ. Παπαδημητρίου και την προσφορά της Δημοτικής Αρχής έδωσε μια άλλη αίγλη στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας αλλά και της περιοχής. Είναι στο χέρι μας όσοι ασχολούμαστε με τα καλλιτεχνικά και τον πολιτισμό γενικότερα να κάνουμε το χώρο αυτό ένα ζωντανό κομμάτι της ζωής μας. Αυτό κάναμε κι εμείς με τη σημερινή μας έκθεση.

Το διαχρονικό δέντρο της ελιάς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι στενά δεμένο με τις χώρες της Μεσογείου, την Ελλάδα αλλά και την περιοχή μας ειδικότερα. Με την ελιά, τον καρπό της και το λάδι της, ασχολήθηκε η λογοτεχνία και η τέχνη γενικότερα δείχνοντας τον πολύπτυχο πολιτισμικό χαρακτήρα της.

Κι αυτόν το χαρακτήρα της ελιάς τιμούν εδώ σήμερα οι καλλιτέχνες : Ανυφαντή Παγώνα, Αξούγκα Κατερίνα, Βαρδακάρης Νίκος, Βλαχοστέργιου Γεωργία, Γουγουλιά Φλώρα, Κανταρίνος Κώστας, Καραναστάση Χαρά, Καστανάρας Παύλος (ιερέας), Κοψαχείλη-Τζουβάρα Κατερίνα, Λαγού Μαρία, Μόκκα Ελένη, Παναγιώτου Ματίνα, Πίσπας Κώστας και Τουμπακάρη Χάρη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους».

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το 1815 – Η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία σχηματίζουν μυστική αμυντική συμμαχία κατά της Πρωσίας και της Ρωσίας.
Το 1870 – Αρχίζει η κατασκευή της Γέφυρας του Μπρούκλιν.

Το 1919 – Στη Σύνοδο Ειρήνης του Παρισιού, ο εμίρης Φαϊζάλ Α΄ του Ιράκ υπογράφει συμφωνία με τον σιωνιστή ηγέτη Χάιμ Βάιζμαν για τη δημιουργία εβραϊκής πατρίδας στην Παλαιστίνη.
Το 1925 – Ο Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει δικτατορικές εξουσίες στην Ιταλία.

Το 1962 – Ο Πάπας Ιωάννης ΚΓ΄ αφορίζει τον Φιντέλ Κάστρο.
Το 1993 – Ο Τζορτζ Μπους (πρεσβύτερος) και ο Μπορίς Γιέλτσιν υπογράφουν στη Μόσχα τη δεύτερη Συνθήκη Μείωσης Στρατηγικών Όπλων START.