Το 2016 1ο Τουρνουά Ακαδημιών Δ. Τεμπών. Ο Δήμος Τεμπών και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας (ΔΟΠΑΠΕΠ), διοργανώνουν το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου – Κυριακή 29 Μάη 2016 – στο γήπεδο της Ιτέας. Συμμετέχουν στην εκδήλωση πάνω από διακόσια (200) παιδιά από τις ακαδημίες των ομάδων 1. «ΟΛΥΜΠΟΣ» Γόννων, 2. «ΑΕΤΟΣ» Μακρυχωρίου, 3. «ΚΙΣΣΑΒΟΣ» Συκουρίου, 4. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Καλοχωρίου, 5. ΠΥΡΓΕΤΟΥ-ΑΙΓΑΝΗΣ και 6. «ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑΣ». Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ποδοσφαιριστή, παράγοντα της ομάδας και προέδρου της κοινότητας Ιτέας, Αθανασίου Βαλιάκα.


Το 1453Άλωση της Κωνσταντινούπολης : Τα οθωμανικά στρατεύματα υπό τον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη μετά από πολιορκία 53 ημερών, δίνοντας τέλος στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Το 1906 – Μακεδονικός Αγώνας: Ελληνικό σώμα μακεδονομάχων αντιμετωπίζει πολλαπλάσια δύναμη Οθωμανών στα Ασπρόγεια Φλώρινας.
Το 1913 – Κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκι, προκαλώντας ταραχές.
Το 1919 – Ο Άρθουρ Στάνλεϋ Έντινγκτον επιβεβαιώνει κατά την έκλειψη Ηλίου της 29ης Μαΐου 1919 τη γενική θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Το 1931 – Ο Αμερικανός πολίτης Μίκελε Σκίρου εκτελείται από ιταλικό στρατιωτικό εκτελεστικό απόσπασμα λόγω της πρόθεσής του να δολοφονήσει τον Μπενίτο Μουσολίνι.
Το 1953 – Ο Έντμουντ Χίλαρι και ο Σέρπα Τένσινγκ Νοργκέι γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που φτάνουν στην κορυφή του Έβερεστ.