Το 2016 Εγκαινιάζεται το ανοιχτό θέατρο Αιγάνης με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
Για το θέμα έγραψε τότε η Φλώρα Γουγουλιά : «Όταν η ψυχή ακροβατεί σ’ ένα δοξάρι …». Ήταν μία ζεστή νύχτα του Ιούλη, σαν τόσες που πέρασαν και σαν τόσες που θα ‘ρθουν… Σ’ ένα μικρό χωριό, την Αιγάνη, γεννήθηκε ένα θέατρο, φωτίστηκε, γέμισαν κόσμο οι κερκίδες του και περίμενε να ζωντανέψει και η σκηνή του. …. Φώτα !!! κρουστά !!! και να !!! Η κυρία με τα άσπρα (Ευανθία Ρεμπούτσικα) στη μέση της σκηνής είπε δυό λόγια απλά : «Ο Πολιτισμός μπορεί να μας ενώσει όλους». Μετά στερέωσε το βιολί στον ώμο της, ακούμπησε πάνω του τρυφερά το πιγούνι και με την πρώτη δοξαριά η νύχτα έγινε μαγική….. Η κυρία με τα άσπρα μεταμορφώθηκε σε μια επαναστάτρια χιονονιφάδα που μες το κατακαλόκαιρο χόρευε σκορπίζοντας μελωδίες … Φλεγότανε χωρίς να λιώνει !!! (Απόσπασμα από κείμενο της Φλώρας Γουγουλιά). Περισσότερα ΕΔΩ.


Το 2012 1η Γοννωδία στο θεατράκι του λόφου του προφήτη Ηλία, στους Γόννους. Φεστιβάλ Μουσικής για παιδιά και νέους, που οργάνωσε ο ΜΕΣ Γόννων-Λαογραφικό Μουσείο.

Το 904Άλωση της Θεσσαλονίκης: Μετά από μία σύντομη πολιορκία, Σαρακηνοί επιδρομείς με επικεφαλής τον Λέοντα τον Τριπολίτη λεηλατούν τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Το 1014 – Μάχη του Κλειδίου. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Βασίλειος Β´ συντρίβει το βουλγαρικό στρατό και παίρνει 15.000 αιχμαλώτους.
Το 1836 – Εγκαίνια της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι.
Το 1899 – Υπογράφεται η Πρώτη Σύμβαση της Χάγης.

Το 1900 – O βασιλιάς της Ιταλίας Ουμβέρτος Α΄ δολοφονείται από τον αναρχικό Γκαετάνο Μπρέσι.
Το 1907 – Ο Ρόμπερτ Μπέηντεν-Πάουελ στήνει το Κατασκηνωτικό κέντρο του νησιού Μπράουνσι στη νότια ακτή της Αγγλίας. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την 1η Αυγούστου έως τις 9 Αυγούστου του 1907 και το γεγονός θεωρείται ως η ίδρυση του Προσκοπισμού.
Το 1919 – Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελευθέριος Βενιζέλος υπογράφει με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Τομάζο Τιττόνι το Σύμφωνο Βενιζέλου – Τιττόνι
Το 1948 Ολυμπιακοί Αγώνες: Έναρξη των 14ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά από μία παύση 12 ετών λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αρχίζουν στο Λονδίνο οι πρώτοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το 1936 στο Βερολίνο.

Το 1957 – Ιδρύεται η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας.
Το 1958 – Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπογράφει την Πράξη Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστήματος, με την οποία ιδρύεται η NASA.
Το 1967Πόλεμος του Βιετνάμ: Ανοικτά των ακτών του Βορείου Βιετνάμ, το USS Forrestal (CV-59) πιάνει φωτιά σκοτώνοντας 134 άτομα, στη χειρότερη καταστροφή του αμερικανικού ναυτικού από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1973 – Οι αρχές της χούντας ανακοινώνουν ότι το «Ναι» υπερισχύει, με ποσοστό 78,4%, στο δημοψήφισμα για το συνταγματικό. Παρά τον στρατιωτικό νόμο και την εκτεταμένη νοθεία, στην Αθήνα το «Όχι» αγγίζει ποσοστό 43%, ενώ στην επαρχία δεν ξεπερνά το 10%.
Το 1980 – Μετά την Ιρανική Επανάσταση, το Ιράν υιοθετεί μία νέα «ιερή» σημαία.

Το 1981 – Στο αβαείο Γουέστμινστερ του Λονδίνου ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος νυμφεύεται την εικοσάχρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας λαίδη Νταϊάνα.