Το 2008 : Πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση συμμαθητών της γενιάς του 1954.

Περισσότερα ΕΔΩ :


Το 2019 Αναδρομική έκθεση του γνωστού σε όλους τους Γοννιώτες και όχι μόνο, Θεόδωρου Μαλλιόπουλου, οργάνωσαν ο δήμος Τεμπών και η Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζ. και Κ. Παπαδημητρίου». Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη 2019.
Ο Θεόδωρος Μαλλιόπουλος, γεννήθηκε το 1935 στους Γόννους της Λάρισας και έφυγε από κοντά μας στις 27 Δεκέμβρη 2020 . Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης εμπνεύστηκε κυρίως από την ομορφιά της φύσης και ασχολήθηκε με την ελαιογραφία και την ακουαρέλα. Εξέθεσε έργα του στη Λάρισα στην Καρδίτσα και στην gallery του, στους Γόννους. Ονειροπόλος και χειμαρρώδης, πάντα, αντιστάθηκε με τον τρόπο του στα στενά πλαίσια της επαρχίας και με τη δουλειά του άνοιξε τους ορίζοντες της καθημερινότητας μας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Το 537 – Τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
Το 1831 – Ο Κάρολος Δαρβίνος μπαρκάρει με το πλοίο Beagle και ξεκινά το ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διατυπώσει τη θεωρία της εξέλιξης.

Το 1929 – Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν διατάζει την εξάλειψη των κουλάκων.
Το 1945 – Ιδρύεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την υπογραφή συμφωνίας από 29 χώρες.
Το 1978 – Ισπανική Μεταπολίτευση: Η Ισπανία γίνεται δημοκρατία μετά από 40 χρόνια φασιστικής δικτατορίας.
Το 1979 – Η Σοβιετική Ένωση εισβάλει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν.