Το 1991 : εγκαινιάζεται στην αίθουσα του Μορφωτικού συλλόγου Γόννων, έκθεση με λαογραφικό υλικό, η οποία σημειώνει μεγάλη επιτυχία και γίνεται η αφορμή για να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για τη δημιουργία του Λαογραφικού μουσείου. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Βασίλης Καραβιδές, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου με Πρόεδρο τον Βασίλη Τσιρονίκο, Γραμματέα τον Δημήτρη Γουγουλιά και μέλη τους Καραβιδέ Βασίλη, Καραβασίλη Σωτήρη, Σωτηρούλη Φανή, Τσιλιμίγκα Τάσο και Χατζή Τζήμα.


Το 2000 : Εγκαινιάζεται η αίθουσα του συλλόγου ΚΑΑΠΗ των Γόννων.

Το 2010 : Ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του νεοσύστατου δήμου Τεμπών στην έδρα του δήμου στο Μακρυχώρι. Πρώτος δήμαρχος Τεμπών ο Κώστας Κολλάτος.

Το 1783 – Πραγματοποιείται η πρώτη κατάβαση με αλεξίπτωτο στον κόσμο από τον Λουί-Σεμπαστιάν Λενορμάν, στο Μονπελιέ της Γαλλίας.
Το 1825 – Εξέγερση των Δεκεμβριστών: Οι υπέρμαχοι του φιλελευθερισμού στη Ρωσία ξεσηκώνονται εναντίον του τσάρου Νικόλαου Α΄ στην Αγία Πετρούπολη.
Το 1862 – Λαμβάνει χώρα στη Μινεσότα ο μεγαλύτερος μαζικός απαγχονισμός στην ιστορία των Η.Π.Α., κατά τον οποίο απαγχονίζονται 38 ιθαγενείς Αμερικανοί.
Το 1898 – Η Μαρία και ο Πιερ Κιουρί ανακοινώνουν την απομόνωση του ραδίου.

Το 1963 – Τα τραγούδια των Beatles “I Want to Hold Your Hand” και “I Saw Her Standing There” κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σηματοδοτώντας των έναρξη της Μπιτλομάνιας σε διεθνές επίπεδο.
Το 1972 – Πόλεμος του Βιετνάμ: 120 αμερικανικά βομβαρδιστικά Boeing B-52 Stratofortress επιτίθενται στο Ανόι, συμπεριλαμβανομένων 78 που απογειώθηκαν από αεροπορική βάση στο Γκουάμ.

Το 1991 – Το Ανώτατο Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης συνέρχεται και διαλύει επίσημα τη Σοβιετική Ένωση.