Το 2007 (24-7-2007) ξεκινούν από τη βιβλιοθήκη Ραψάνης οι πρώτες οργανωμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά.

Το 1910 – Η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταλαμβάνει τη Σκόδρα δίνοντας τέλος στην αλβανική εξέγερση του 1910.
Το 1923 – Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και άλλες χώρες που πολέμησαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπογράφουν στην Ελβετία τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία ορίζει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας.
Το 1924 – Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης γίνεται πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το 1967 – Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στον Καναδά, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ δηλώνει σ’ ένα πλήθος πάνω από 100.000 ατόμων στο Μόντρεαλ: Vive le Québec libre! («Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ!»). Η δήλωση, η οποία ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη της ανεξαρτησίας του Κεμπέκ, ενθουσίασε πολλούς κατοίκους του Κεμπέκ αλλά εξόργισε την κυβέρνηση του Καναδά και πολλούς Αγγλοκαναδούς.

Το 1974 Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Το 1974 – Άφιξη στην Αθήνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το αεροπλάνο της γαλλικής προεδρίας που διέθεσε ο πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, στενός προσωπικός του φίλος, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη, όπως έτσι δηλώθηκε. Η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σήμανε και το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, αν και η τότε στρατιωτική ηγεσία διατηρήθηκε στη θέση της, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι του 1975 δήλωνε «Η χούντα δεν έπεσε».