Το 2016 1η Οικογιορτή Λάρισας στο Αισθητικό Άλσος. Ένα άλσος που ζωντάνεψε για τα καλά – Κυριακή 22 του Μάη – καθώς ο καιρός έκανε το κέφι των διοργανωτών, οι ουρανοί «έκλεισαν» μετά την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων δύο ημερών, οπότε Λαρισαίοι και επισκέπτες μπόρεσαν με χαρά να απολαύσουν τη βόλτα τους στα περίπτερα και τα δρώμενα της 1ης Οικογιορτής Λάρισας, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι εκδηλώσεις πάρα πολλές, από βιωματικά εργαστήρια, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, μέχρι ανταλλαγή σπόρων, χορούς και τραγούδια.

Το 2012 αναγνωρίζεται επίσημα από το Πρωτοδικείο Λάρισας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς Γόννων.

Το 334 π.Χ. – Ο μακεδονικός στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου νικά τον Δαρείο Γ΄ της Περσίας στη μάχη του Γρανικού.
Το 1762 – Η Σουηδία και η Πρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Αμβούργου.
Το 1762 – Ολοκληρώνεται επίσημα η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και εγκαινιάζεται από τον Πάπα Κλήμη ΙΓ΄.

Το 1906 – Οι αδελφοί Ράιτ λαμβάνουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την «ιπτάμενη μηχανή» τους.
Το 1947 – Ψυχρός πόλεμος: Σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κομμουνισμού, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Χάρυ Τρούμαν υπογράφει νόμο, μετά την έγκριση του Κογκρέσου, που αργότερα θα ονομαστεί Δόγμα Τρούμαν. Ο νόμος χορηγεί στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων $ στην Ελλάδα και την Τουρκία, που αμφότερες μάχονται τις εσωτερικές κομμουνιστικές εξεγέρσεις.

Το 1963 – Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της Ε.Δ.Α. Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς Σπύρο Γκοτζαμάνη και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη. Ο άτυχος βουλευτής χαροπαλεύει, έχοντας πέσει σε κώμα.
Το 1967 – Σε παραλία της Ρόδου ανακαλύπτεται νεκρός ο καταζητούμενος από την Ασφάλεια Νικηφόρος Μανδηλαράς, συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ. Αν και οι αρχές κάνουν λόγο για πνιγμό, θεωρείται βέβαιη η δολοφονία του από όργανα του καθεστώτος.
Το 1973 – Αθήνα – Δικτατορία: Συλλαμβάνεται ο αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής και θα υποστεί άγριους βασανισμούς στο ΕΑΤ/ΕΣΑ.

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας