Το 2019 ξεκινάνε οι εργασίες ενίσχυσης της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού στον Πυργετό και διακόπτεται η κυκλοφορία από την κοιλάδα των Τεμπών προς βορρά. Η κυκλοφορία γίνεται μέσω της ΠΑΘΕ και των σηράγγων. Η αρχική διάρκεια των εργασιών ήταν μέχρι τον Απρίλη του 2020, μετά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα παραδοθεί τον Αύγουστο, ενώ τελευταία ανακοινώθηκε ότι η παράδοση θα γίνει – μάλλον – τον Οκτώβρη του 2020.

Το 2019 Το Blog αλλάζει και γίνεται Perataria.gr Με τη συμπλήρωση δώδεκα χρόνια λειτουργίας του Blog στις 21 Σεπτέμβρη 2019, αλλάζει και γίνεται Perataria.gr. Μετά από τρείς αναβαθμίσεις στην εμφάνισή του και όχι μόνο, μετά από εκατοντάδες άρθρα και δεκάδες άλλα θέματα που αναρτήθηκαν, φτάνει η στιγμή το Blog να αποκτήσει νέα ταυτότητα στο διαδίκτυο, νέα εμφάνιση και καινούργιο όνομα και όλα αυτά χωρίς να χάσει τίποτα από τη φιλοσοφία του, τον τρόπο γραφής και ενημέρωσης. Βλέπε και ειδική για το θέμα ανάρτηση ΕΔΩ.

Φθινοπωρινή ισημερία, για το Βόρειο ημισφαίριο, Φθινόπωρο

Διεθνής Μέρα Ειρήνης αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρα παύσης πυρός και μη-βίας.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου του Αλτσχάιμερ.

Το  1776 – Μέρος της Νέας Υόρκης καίγεται λίγο μετά την κατάληψή της από βρετανικές δυνάμεις.

Το  1792Γαλλική Επανάσταση: Η Συμβατική Εθνοσυνέλευση κηρύσσει τη Γαλλία δημοκρατία και καταργεί τη μοναρχία.

Το  1964 – Η Μάλτα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το  1965 – Η Γκάμπια, οι Μαλδίβες και η Σιγκαπούρη γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το  1971 – Το Μπαχρέιν, το Μπουτάν και το Κατάρ γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Το  1991 – Η Αρμενία κερδίζει με δημοψήφισμα την ανεξαρτησία της.

Το  1992 – Στο δημοψήφισμα που γίνεται στη Γαλλία, το 51,05% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Το  1992 – Το Βατικανό ανακοινώνει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Μεξικό, τερματίζοντας μια εχθρότητα που κράτησε 130 έτη και που στιγματίστηκε από αιματηρές διώξεις κληρικών.

Το  1993 – Στο Αζερμπαϊτζάν, η Βουλή αποφασίζει την προσχώρηση της χώρας στην Κοινοπολιτεία των Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ).

Το  2006– Ο σκελετός του αρχαιότερου γνωστού νηπίου στον κόσμο, ηλικίας 3,3 εκατ. ετών, ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία και προσφέρει νέα στοιχεία για το πώς οι πρόγονοι του ανθρώπου κατέβηκαν από τα δέντρα και άρχισαν να περπατούν όρθιοι.

Το  2009– Η FIA δημοσιοποιεί το πόρισμά της για το Σκάνδαλο Κρασγκέιτ.