Το 2016 Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου και στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2016» εκθέτει έργα της η Φλώρα Γουγουλιά. Η Έκθεση είναι μεταφορά μέρους της Έκθεσης Κολλάζ-Μικτής τεχνικής «Χ-art-ινα» από την έκθεση της Λάρισας (Μύλος Παππά) και έγινε μετά από πρόσκληση εκπροσώπων του δήμου Τεμπών και του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΔΟΠΑΠΕΠΤ).

Το 2011 διοργανώνεται το δεύτερο «Moto-cross» στη θέση «Κουρί» στους Γόννους με πολύ μεγάλη συμμετοχή μοτοσικλετιστών από όλη την Ελλάδα. Τη διοργάνωση έκαναν Γοννιώτες μοτοσικλετιστές με τη βοήθεια του δήμου Γόννων.


Το 1851 – Καταργείται η δουλεία στην Κολομβία.
Το 1864 – Τα Επτάνησα ενώνονται με την Ελλάδα.
Το 1871 – Τα γαλλικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Παρισινή Κομμούνα και οι κάτοικοι της πόλης εμπλέκονται σε οδομαχίες. Μέχρι το τέλος της «Ματωμένης Εβδομάδας» σκοτώνονται χιλιάδες Κομμουνάροι.
Το 1927 – Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ προσγειώνεται στο Παρίσι, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση χωρίς σταθμό πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην Ιστορία.
Το 1941 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος – Μάχη της Κρήτης, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε της Κρήτης.
Το 1986 – Γεννιούνται τα πρώτα τρίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα.
Το 2005 – Η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “My number One”, με την Έλενα Παπαρίζου.