Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας

Το 2003 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το 1o Φεστιβάλ Αφήγησης, που ήταν μια συνεργασία του ΜΕΣΑΚ «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» και του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρωινό μέρος του φεστιβάλ έλαβε χώρα στο κατασκηνωτικό Κέντρο «Ελευθερία» και το απογευματινό στο υπέροχο δάσος της Πατωμένης.


Το 2014 ΚΑΤΕ : Σαράντα χρόνια μετά… Συναντήθηκαν για πρώτη φορά έφηβοι δεκαοχτάρηδες, τον Φλεβάρη του 1974. Ήταν οι πρώτοι σπουδαστές του τμήματος Λογιστών των νέο-ιδρυθέντων τότε στη Λάρισα σχολών ΚΑΤΕ. Ξανάσμιξαν πάλι στη Λάρισα μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια το Σάββατο 21 Ιούνη 2014. Θυμήθηκαν τη σχολή τους πρώτα στη συνοικία Αβέρωφ δίπλα στο τότε ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», ύστερα στο κίτρινο κτίριο της Παπακυριαζή απέναντι από το Ταχυδρομείο και τέλος στις νέες εγκαταστάσεις πίσω από τη Γεωργική Σχολή στα σημερινά ΤΕΙ. Πτυχιούχοι, άλλοι συνέχισαν τις σπουδές τους στα πανεπιστήμια και όλοι πρόκοψαν επαγγελματικά στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα προσφέροντας τις γνώσεις τους. Βλέπε σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

Το 1818 – Ο Παπαφλέσσας μυείται στη Φιλική Εταιρεία.
Το 1824 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Καταστροφή των Ψαρών από τον οθωμανικό στρατό.

Το 1913 – Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός νικά τον βουλγαρικό στη μάχη Κιλκίς-Λαχανά.
Το 1919 – Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε (« »).