Το 1967 : Επιβάλλεται στην χώρα μας η επτάχρονη χούντα των συνταγματαρχών
Στο χωριό μας και στα διπλανά χωριά γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία και τους άνδρες των τότε Τ.Ε.Α. Ανάμεσά τους μέλη και φίλοι της ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη. Μεταξύ αυτών οι μετέπειτα εξωρισθέντες στη Γυάρο, Κυριάκος Γουγουλιάς, Κυλινδρής Τάσος,  Ριζούλης Αχιλλέας   από τους Γόννους και Μάνθος Κώστας από την Ιτέα. Από την τότε χωροφυλακή πέρασαν για ανάκριση και οι Γουγουλιάς Δημήτρης και Γουγουλιά Παγώνα. Ήταν τότε μόλις 13 χρόνων.

Συνελήφθησαν επίσης και εκτοπίστηκαν οι: Στέργιος Τσιούρβας, Γιώργος Καραναστάσης και Μήτσιος Μπέης (από τη χωροφυλακή και τα ΤΕΑ) και την επόμενη ημέρα ο Κώστας Κανάκης (από την Ασφάλεια Λάρισας). Επίσης θυμάμαι να συλλαμβάνονται και να ανακρίνονται   οι Ντοντόλης Νίκος, Δεδικούσης Γιάννης, Μποντίνος Βαγγέλης, και άλλοι. …

Και πως τα φέρνει η ιστορία, στις 21 Απρίλη 1997 ορίζομαι ομόφωνα Προϊστάμενος στο τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, μετά από πρόταση του Γιάννη Πατάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο, την πλειοψηφία του οποίου είχε η Ν.Δ. με πρόεδρο τον Αχιλλέα Μπουχλαριώτη…!

Το 2019 Εγκαινιάστηκαν ο Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Κοινότητας Γόννων. Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας και του Παιδικού Σταθμού Γόννων πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Ακολούθησε ομιλία από τον Δήμαρχο Τεμπών, Κώστα Κολλάτο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Ο σταθμός δεν λειτούργησε τότε.
Βιαστικά εγκαινιάστηκε…… Βιαστικά δεν λειτούργησε… Άρχισε να λειτουργεί την άνοιξη του 2024 επί δημαρχίας Γιώργου Μανώλη.

Το 1929 – Διεξάγονται γερουσιαστικές εκλογές στην Ελλάδα, στις οποίες νικά το Κόμμα Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Το 1972 – Αθήνα – Δικτατορία: Κατά την επέτειο του πραξικοπήματος εκδηλώνεται καθιστική διαδήλωση από 100 φοιτητές, την οποία ακολούθησαν συλλήψεις.

Το 1989 – Περίπου 100.000 φοιτητές καταλαμβάνουν την πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο.