Το 1998 : Η Α1 τάξη του Γυμνασίου Γόννων σε συνεργασία με τον Γυμνασιάρχη, Νίκο Γερογιάννη και τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, Δημήτρη Γουγουλιά, οργανώνουν ημερίδα «Οι τοπικές βιομηχανίες και τα προϊόντα τους».

Στην ημερίδα συμμετέχουν με εισηγητές τους, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, η βιομηχανία ζυμαρικών «Μέλισσα-Κίκιζας», η γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ», η κονσερβοποιία «ΕΛΒΑΚ» και το «Οινοποιείο Τυρνάβου».

Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι μαθητές της Α1 Γιαννιτσόπουλος Βασίλης, Μασούρα Παναγιώτα, Μόκα Έφη, Καραβάσιος Σάκης, Μπουνώβας Βασίλης ενώ τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο Γιάννης Δ. Γουγουλιάς.

Το 1522 – Πολιορκία της Ρόδου: Ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής αποδέχεται την παράδοση των Ιπποτών της Ρόδου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν το νησί. Τελικά θα εγκατασταθούν στη Μάλτα και θα γίνουν γνωστοί ως Ιππότες της Μάλτας.

Το 1821 – Αρχίζει η Α΄ Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου, κατά την οποία θα γραφτεί η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
Το 1951 – Τίθεται σε λειτουργία στο Αϊντάχο η πρώτη μονάδα πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Το 1966 – Ελλάδα: Καταρρέει η κυβέρνηση Στεφανόπουλου καθώς ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ανακοινώνει την άρση της υποστήριξής της από την πλευρά της Ε.Ρ.Ε.
Το 1971 – Ο Μπερνάρ Κουσνέρ και μία ομάδα δημοσιογράφων ιδρύουν στο Παρίσι τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
Το  1989  – Oι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εισβάλλουν στον Παναμά.