Το 1988 Αποκαλυπτήρια Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στους Γόννους. Την Κυριακή 2 Οχτώβρη 1988 έγιναν, παρουσία πλήθους Γοννιώτών αλλά και επισκεπτών, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην ομώνυμη πλατεία των Γόννων. Το μνημείο στήθηκε με χρήματα που συγκέντρωσε η Επιτροπή για την κατασκευή του μνημείου (Ζήσης Γουγουλιάς, Δημήτριος Μπέης, Κώστας Τσεκούρας, Δημήτριος Τσιούρβας και Γιώργος Χατζής) και με τη συμβολή της κοινότητας Γόννων και της νομαρχίας Λάρισας. Τον αγιασμό και την επιμνημόσυνη δέηση έκαναν οι ιερείς του χωριού παπα-Βασίλης και παπα-Αντώνης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της κοινότητας Τάκης Δημεράς, ακολούθησε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο των αντιστασιακών, Γιώργο Χατζή ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο καθηγητής του Α.Π.Θ., Ζήσης Παπαδημητρίου. Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γ. Καραμπάτσας (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παπαδημητρίου (ΚΚΕ), εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς, του δήμου Λαρισαίων, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, εκπρόσωποι Αντιστασιακών οργανώσεων και Μαζικών Φορέων του χωριού και της περιοχής.
Την οργάνωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς και Δημήτρης (Τζήμας) Χατζής

Παγκόσμια Ημέρα Ηθοποιού.

Το 1187 – Πολιορκία της Ιερουσαλήμ: ο Σαλαντίν καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ μετά από 88 χρόνια κυριαρχίας των σταυροφόρων.
1540 – Οι Ενετοί παραχωρούν την Αστυπάλαια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1942 – Παρουσιάζεται η πρώτη αυτόματη αλυσιδωτή αντίδραση στο Σικάγο
1944 – Ολοκαύτωμα: Τα στρατεύματα των Ναζί τελειώνουν την εξέγερση της Βαρσοβίας
1947 – H FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) καθιερώνει αγώνες grand prix στην κατηγορία της Φόρμουλα 1.

1955 – Τίθεται εκτός λειτουργίας ο υπερυπολογιστής ENIAC.
1984 – Σοβιετικοί αστροναύτες επιστρέφουν από ταξίδι-ρεκόρ 237 ημερών σε τροχιά
1986 – Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ινδού Πρωθυπουργού Ρατσίβ Γκάντι
1988 – Τελειώνουν στη Σεούλ οι 24οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1996 – Έναρξη της δίκης του Γεωργίου Κοσκωτά στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 32 δισ. δρχ. από την Τράπεζα Κρήτης.

2003 – Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στο Νοτιοαφρικανό συγγραφέα Τζον Μάξγουελ Κούτσι