Το 1991 Με έγγραφο του Μ.Ε.Σ. Γόννων, που υπογράφουν οι τότε Πρόεδρος – Σωτήρης Β. Καραβασίλης και Γραμματέας – Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς, προς τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Γόννων, ζητείται η παραχώρηση στο σύλλογο αίθουσας για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου. Θα ακολουθήσει λίγα χρόνια αργότερα η χορήγηση από τον Λάκη Κοντογιάννη του παλαιού του σπιτιού, όπου στεγάζεται πλέον το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας.

Το 1919 – Το Αφγανιστάν αποκτά πλήρη ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 1928 – Ελληνικές βουλευτικές εκλογές: Νικητής των εκλογών το Κόμμα Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Το 1944 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Παρίσι εξεγείρεται ενάντια στη γερμανική κατοχή με τη βοήθεια συμμαχικών στρατευμάτων.

Το 1953 – Ψυχρός πόλεμος: Πραξικόπημα στο Ιράν. Η CIA και η Secret Intelligence Service βοηθούν στην ανατροπή της κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ στο Ιράν και στην παλινόρθωση του σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί.
Το 1960 – Ψυχρός πόλεμος: Ο Φράνσις Γκάρι Πάουερς, πιλότος του αμερικανικού U2, που κατερρίφθη από τους Σοβιετικούς, καταδικάζεται στη Μόσχα σε 10 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία.
Το 1960 – Πρόγραμμα Σπούτνικ: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το διαστημικό σκάφος Σπούτνικ 5 με τα σκυλιά Μπέλκα και Στρέλκα, 40 ποντίκια, δύο αρουραίους και διάφορα φυτά.

Το 1969 – Μια ολόκληρη πόλη, κατεστραμμένη και θαμμένη από έκρηξη ηφαιστείου το 1530 π.Χ., ανακαλύπτεται στη Σαντορίνη. Πολλά σπίτια είναι τελείως ανέπαφα, ενώ τα σημαντικότερα ευρήματα ρίχνουν φως στον Μινωικό πολιτισμό.

Το 1989 – Εκατοντάδες Ανατολικογερμανοί διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας.