Το 1998 Το Γυμνάσιο Γόννων σε συνεργασία με την κοινότητα Γόννων, οργανώνουν ημερίδα με θέμα την ελιά, το λάδι και τη διατροφή μας με τα προϊόντα αυτά.


Το 2004 επισκέπτεται τους Γόννους, την Καλλιπεύκη και τα Τέμπη η Νίκη Γουλανδρή.

Το 2015 Μία ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάστηκε το Σάββατο 17 Μαΐου 2015 στην Πινακοθήκη Γόννων. Ήταν η έκθεση δώδεκα (12) Λαρισαίων καλλιτεχνών και ήταν όλοι τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έργα τους εξέθεσαν οι : Ανδρεάδη Πελαγία, Δαλάκα Αλεξάνδρα, Δόβρης Ηλίας, Κουλιού Βασιλίνα, Κωτούλας Κωνσταντίνος, Κωτούλα Χρύσα, Οικονόμου Δήμητρα, Παλάντζας Δημήτρης, Παναγιώτου Μαρία, Παππά Μαρία, Ρεβήσιος Χαράλαμπος και Τσόγκα Ιωάννα.

Το 1792 – Ιδρύεται το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Το 1805 – Ο Μεχμέτ Αλή Πασάς γίνεται βαλής της Αιγύπτου.
Το 1865 – Ιδρύεται η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Το 1902 – Ο Έλληνας αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης ανακαλύπτει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, έναν αρχαίο μηχανικό αναλογικό υπολογιστή.
Το 1914 – Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωρίζεται η πλήρης αυτονομία της Βορείου Ηπείρου υπό την αλβανική κυριαρχία.
Το 1944 – Ξεκινά το Συνέδριο του Λιβάνου.
Το 1967 – Πόλεμος των Έξι Ημερών: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ ζητάει την αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από την Αίγυπτο.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας
Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας