Το 2008 Το σωματείο «ΔΡΥΑΣ» παρουσιάζει στο Δημοτικό σχολείο του Πυργετού τα αποτελέσματα μακροχρόνιας επιστημονικής έρευνας για την «Πολιτιστική Κληρονομιά του Δήμου Κάτω Ολύμπου».

Το 986 – Οι Βούλγαροι με επικεφαλής τον Σαμουήλ της δυναστείας των Κομητόπουλων νικούν τον Βυζαντινό στρατό στην Πύλη του Τραϊανού. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Βασίλειος Β´ μόλις που διαφεύγει.
Το 1717 – Η πολιορκία του Βελιγραδίου λήγει με τα αυστριακά στρατεύματα του Ευγένιου της Σαβοΐας να καταλαμβάνουν την πόλη από τους Οθωμανούς.
Το 1859 – Πραγματοποιείται στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρώτη πτήση υπηρεσίας αεροπορικού ταχυδρομείου με τη χρήση αεροστάτου του Τζον Γουάις.
Το 1883 – Παίζεται για πρώτη φορά δημοσίως ο εθνικός ύμνος της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το 1944 – Μπλόκο της Κοκκινιάς: Τα γερμανικά στρατεύματα προβαίνουν σε ομαδικές εκτελέσεις Ελλήνων πατριωτών στην Κοκκινιά.
Το 1969 – Αεροπειρατία σε αεροπλάνο της Ολυμπιακής από τον Βασίλειο Τσιρώνη, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά εξανάγκασε το αεροσκάφος να προσγειωθεί στον Αυλώνα της Αλβανίας. Οι επιβάτες γύρισαν σώοι στην Ελλάδα, ενώ οι δράστες έμειναν στην Αλβανία.
Το 1970 – Πρόγραμμα Βενέρα : Εκτοξεύτεται το Βενέρα 7. Στη συνέχεια θα γίνει το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα μεταδώσει επιτυχώς δεδομένα από την επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη (Αφροδίτη).