Το 2012 : Συνεδριάζει συμβολικά στον συνοικισμό Ελιάς Γόννων, το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών.


Το 2007 λειτουργεί για πρώτη φορά το Blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά στο οποίο μπορεί ο επισκέπτης να βρει αναρτήσεις που αφορούν Άρθρα, Σχόλια, Τοπικές ειδήσεις, Εκδηλώσεις, Εκθέσεις, για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, και τη ζωή των ανθρώπων της επαρχίας. Στη στήλη «Video Gallery» θα βρει ερασιτεχνικά βίντεο με θέματα και εκδηλώσεις της περιοχής και τέλος στη στήλη «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη» μπορεί να διαβάσει ανέκδοτα διηγήματα. Πολλές από τις αναρτήσεις του Blog αναδημοσιεύονται από έντυπα και ενημερωτικά sites.


Το 1849 – Ρωσικό δικαστήριο καταδικάζει το συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε θάνατο για αντικυβερνητικές δραστηριότητες που σχετίζονταν με μία ριζοσπαστική ομάδα διανοούμενων. Αργότερα η ποινή του θα μετατραπεί σε καταναγκαστικά έργα.
Το 1945 – Ιδρύεται η Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).

Το 1965 – Πρόγραμμα Βενέρα: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το διαστημικό σκάφος Βενέρα 3 προς τον πλανήτη Αφροδίτη και θα είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που θα φτάσει στην επιφάνεια άλλου πλανήτη.

Το 1973 – Πρόγραμμα Skylab: Η NASA εκτοξεύει το Skylab 4 με ένα πλήρωμα τριών αστροναυτών για μία αποστολή 84 ημερών.

Το 1980 – Κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου δολοφονείται από την αστυνομία η Σταματίνα Κανελλοπούλου και χτυπιέται θανάσιμα ο Ιάκωβος Κουμής.