Το 2003 : Ανοίγει και αρχίζει να λειτουργεί το εκθετήριο-πρατήριο του νεοσυσταθέντος Συνεταιρισμού των γυναικών Γόννων με την επωνυμία «Αντιγονίδες», στο κτίριο του Θύμιου Δημερά, κοντά στην κεντρική πλατεία των Γόννων.

Το 2006 : Αυτοδιοικητικές εκλογές στο χωριό μας. Παίρνουν μέρος τρεις συνδυασμοί : «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»-Αναστάσιος Τόλιος, «ΓΟΝΙΜΗ ΠΟΡΕΙΑ»-Χρήστος Καραναστάσης, και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»-Τάκης Δημεράς.
Δήμαρχος εκλέγεται ο Αναστάσιος Τόλιος.

Το 2017 Εγκαίνια αρχαιολογικού χώρου Κοιλάδας Τεμπών. Στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών δεσπόζουν το ιερό της θεάς Κυβέλης και βυζαντινά μνημεία, μέσα στην πυκνή βλάστηση και κάτω από τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού. Πρόκειται για έναν σπουδαίας ιστορικής σημασίας νέο αρχαιολογικό χώρο, με πλούτο ευρημάτων, ο οποίος ήρθε στο φως κατά τις εργασίες διάνοιξης των σηράγγων. Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την εφορεία αρχαιοτήτων Λάρισας καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Κυριακή 15 Οκτώβρη 2017 πραγματοποίησαν τα  εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού χώρου στην κοιλάδα των Τεμπών στη θέση  «Χάνι της Κοκκώνας».  Περισσότερα ΕΔΩ.

Το 1997 1ο Ιστορικό Συνέδριο Ραψάνης. Η διερεύνηση της ιστορίας, του πολιτισμού, των εθίμων, των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που καθόρισαν την πορεία της Ραψάνης στο χρόνο, αποτελεί για τον Μορφωτικό Σύλλογο έναν από τους βασικούς στόχους των δραστηριοτήτων του. Επειδή η έρευνα φέρνει στο φως νέα στοιχεία που συμπληρώνουν και φωτίζουν τα ήδη υπάρχοντα σε ότι αφορά τον τόπο και τους ανθρώπους της Ραψάνης, ο Μορφωτικός Σύλλογος σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και  υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών,  διοργανώνει το 3ο Ιστορικό Συνέδριο στις 28 και 29 Ιουλίου του 2018, ως συνέχεια των δύο προηγούμενων που διοργανώθηκαν το 1997 και το 2010.

Το 1944 – Αγγλικά στρατεύματα υπό το Στρατηγό Ρόναλντ Σκόμπι αποβιβάζονται στην Ελλάδα. Διαδηλώσεις δεξιών πολιτών δέχονται προπηλακισμούς από μέλη του ΕΑΜ, ενώ αριστερές διαδηλώσεις θα χτυπηθούν ένοπλα, από τα πυρά σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά μέλη εαμικών οργανώσεων και τραυματίστηκαν 82.

Το 1949 – Η προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ο Δημοκρατικός Στρατός τερματίζει οριστικά τις επιχειρήσεις χωρίς όμως να καταθέσει και τα όπλα. Τραγικός απολογισμός από τον Εμφύλιο Πόλεμο (1946-49), με 8.249 νεκρούς για το Στρατό, 37.757 τραυματίες και 2.001 εξαφανισθέντες , ενώ για τους αντάρτες 38.220 νεκροί και πλείστοι εξαφανισθέντες. Οι επίσημες κρατικές στατιστικές υπολογίζουν σε 3.033 τους εκτελεσθέντες αριστερούς.

Το 1954 – Επανδρώνεται στο Ηράκλειο η πρώτη σε ελληνικό έδαφος βάση των ΗΠΑ.

Το 1976 – Εμπορικό πλοίο με πλήρωμα 37 ατόμων εξαφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Το 1993 – Το Νόμπελ Ειρήνης μοιράζονται οι Νοτιοαφρικανοί Φρ. Ντε Κλερκ και Νέλσον Μαντέλα

Παγκόσμια Ημέρα των Τυφλών (του Λευκού Μπαστουνιού).