Το 2016 «Οι τοπικές κοινωνίες και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» ήταν το αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε εκ μέρους των Θ.Π.Κ. ο Κώστας Δεληγιάννης. Στην εκδήλωση, αναπτύχθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ρόλο του δημοσιογράφου, τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τη συσχέτισή τους με την κοινή γνώμη, την εξάπλωση των μπλογκς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη στάση τους απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Εισηγήσεις παρουσίασαν ο δημοσιογράφος, Γιάννης Γιαννακόπουλος «Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και ο ρόλος του δημοσιογράφου», ο ψυχοθεραπευτής – οικογενειακός θεραπευτής, Γιώργος Γιαννούσης «Μ.Μ.Ε. και κοινή γνώμη», ο Blogger, Δημήτρης Γουγουλιάς «Ενημέρωση και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και η ψυχολόγος, Δήμητρα Παπαστεργίου «Μ.Μ.Ε. και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Ακολούθησε διάλογος και έντονος προβληματισμός ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τους εισηγητές. Περισσότερα ΕΔΩ.


Το 1759 – Το Βρετανικό Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.
Το 1822 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: ο Δημήτριος Υψηλάντης εκλέγεται πρόεδρος του Bουλευτικού.

Το 1919 – Η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ, δύο από τους πιο εξέχοντες σοσιαλιστές στη Γερμανία, βασανίζονται και δολοφονούνται από τα Φράικορπς στο τέλος της επανάστασης των Σπαρτακιστών.

Το 1968 – Έπειτα από έντονες διεθνείς πιέσεις, η χούντα χορηγεί στον Ανδρέα Παπανδρέου διαβατήριο για να αναχωρήσει στο εξωτερικό.
Το 2001 – O Τζίμι Γουέιλς δημιουργεί την Wikipedia